Facebook, Instagram, Tweeter. Ако между иконите на тези три приложения

...
Facebook, Instagram, Tweeter. Ако между иконите на тези три приложения
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако напуснем социалните мрежи

Фейсбук, Instagram, Tweeter. Ако сред иконите на тези три приложения минава по-голяма част от времето ни, значи имаме проблем, написа lifestyle. Значи и че е малко евентуално да си го признаем. Но в случай че сме наясно какво губим поради обществените мрежи, може и да вземем съществено решение - да ги напуснем.
Продуктивност
Неслучайно в доста компании достъпът до Фейсбук от служебните компютри е неразрешен. И тук на ход идват смарт телефоните. Идва и шефът, които по никакъв начин не е останал удовлетворен от несвършената работа.
Ами по какъв начин да се концентрира човек, като известията идват едно след друго?! Съученичката ще се разсърди, в случай че не й честиш рождения ден още сутринта, девойките не стопират да пишат в общия чат. Пълна лудница!
Ако я напуснем обаче, ще се изненадаме какъв брой доста работа можем да свършим за осемте часа в офиса. Или пък даже за два-три у дома. Учените са открили, че е към 40% повече .

 Снимка 372544

Стрес
Първоначално ще изпитаме неспокойствие, сходно на абстиненция . Все отново се разделяме с нещо, което до неотдавна е било значима част от живота ни. А по какъв начин ще живеем без да знаем кой от приятелите ни къде е, с кого е и какво прави?!
Отговорът е елементарен - доста по-добре. Най-малкото, тъй като това всекидневно повтарящо се деяние на ровене в newsfeed-a усилва равнищата на кортизол в организма .
Желанието ни да желаеме непрекъснато да се в крайник със протичащото се в обществените мрежи може да докара даже до тревожни разтройства и меланхолия. Затова решението да изтрием профилите си ни звучи много вярно. И здравословно.

 Снимка 372546
Увереност
Въпреки че във Фейсбук постоянно срещаме трогателни истории и апели за помощ, в по-голямата част от случаите хората споделят щастливите си мигове. С две думи - фукат се .
А в случай че и ние желаеме да се похвалим с нещо като тях, само че нямаме тази опция, то сигурно не ни е по никакъв начин прелестно. Нова кола? Луксозна почивка? Сватба? Бебе?
Когато не гледаме кой какво има, няма да бъдем в развой на непрекъснато сравняване. Няма цялостно благополучие, по тази причина не трябва да завиждаме на останалите. Все отново, евентуално не сме наясно какво се случва в живота им отвън фотосите във Фейсбук. Дори и да са в листата с другари, написа Reader's Digest.
Сън
Вместо да се ровим напразно в този и оня профил вечер, можем да оползотворим това време за нещо по-полезно - сън. Използването на смарт телефон преди лягане затруднява заспиването и понижава качеството на съня. А от това следствията са доста.

 Снимка 372547

Приятелства
Не, не виртуални, а същински. Когато не губим по няколко часа дневно онлайн, имаме повече опция да се забележим със остарели и не толкоз другари. Очи в очи, както в положителното остаряло време. Със сигурност ще преоткрием удоволствието от сходен контакт.
Емоционална просветеност
Тя също е директно обвързвана с времето, което прекарваме пред цифровите устройства. Ако сме привикнали да поддържаме връзка единствено онлайн, сигурно диалозите очи в очи няма да ни спорят. А какво остават за изявленията за работа или значимите договаряния.
Отегчение
Не, не се ровим в обществените мрежи, тъй като сме отегчени. Ровенето в обществените мрежи ни отегчава. Някъде към 30-тата минута. А в случай че не му отделяме даже една или две, сигурно ще си намерим по-интересни занимания.
Здраве
Хората, които не употребяват Фейсбук, прекарват в седнало състояние към 90 минути по-малко дневно. Независимо дали в метрото (за да ни е по-удобно), у дома или на открито, шансът да поседнем, с цел да проверим какво става във виртуалния свят, е значителен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР