Facebook Inc. отчете рекордна печалба за последното тримесечие на 2018

...
Facebook Inc. отчете рекордна печалба за последното тримесечие на 2018
Коментари Харесай

Facebook приключи една от най-тежките си години с рекордна печалба

Facebook Inc. регистрира рекордна облага за последното тримесечие на 2018 година макар извънредно тежкото второ полугодие, изпълнено с отрицателни разкрития за компанията. Това накара основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг да съобщи, че колосът е оставил най-лошото зад себе си и ще се концентрира през тази година в нови артикули, написа Wall Street Journal.

Финансовият резултат за последните три месеца на миналата година демонстрират ясно, че рекламодателите към момента виждат Фейсбук като мощна платформа за постигане на потребителите. Както и че самите консуматори не напущат всеобщо обществената мрежа, макар свадите към персоналните им данни.

Зукърбърг съобщи, че компанията излиза от интервал, в който се е фокусирала върху сигурността и през тази година ще се концентрира върху нововъведенията. През последните 18 месеца " съдаването на нови услуги не бе приоритет ", съобщи той. " Ще продължим да вършим неточности по пътя, само че в този момент имаме ясна посока ".
 Фейсбук търси 150 чиновници за офис в София
Фейсбук търси 150 чиновници за офис в София

За него ще се търсят хора, които приказват турски, съветски и казахски

Инвеститорите се зарадваха от резултатите, както и от смяната на тона на създателя и основен изпълнителен шеф. Акциите на обществената мрежа се повишиха с съвсем 12 % до $168. Преди това, за интервала от юли насам, пазарната капитализация на компанията се свие с към 34 %, откакто Фейсбук предизвести за закъснение на растежа на приходите и по-високи разноски.Социалната мрежа регистрира облага на акция от $2,38 през четвъртото тримесечие, което нормално е интервалът, в който рекламодателите харчат най-вече. През същия интервал на предходната година облагата на акция бе $1,44. Печалбата се повишава до $6,88 милиарда от $4,27 милиарда.

Приходите порастват с 30% до $16,91 милиарда, над упованията на анализаторите за $16,40 милиарда. Това е най-бавният ритъм на растежна приходите на обществената мрежа в историята на компанията.Четвъртото тримесечие завършва една от най-трудните години в 15-годишната история на Фейсбук. Рискове към момента има, както стана ясно по-рано в сряда, когато в редица издания се появи информация, че обществената мрежа е плащала по $20 на младежи за безграничен достъп до информацията в техните телефони и метода, по който ги употребяват. Apple изтегли въпросното приложението за iPhone, само че то остава интензивно за Android.
 Фейсбук заплаща $20 на младежи, с цел да точи информация от телефоните им
Фейсбук заплаща $20 на младежи, с цел да точи информация от телефоните им

Това става посредством мобилно приложение

На най-печелившите пазари на Фейсбук - Съединените американски щати и Канада - компанията е добавила 1 милион консуматори в своите приложения. В Европа техният брой се усилва с 4 милиона. Тези числа са значими за Фейсбук, защото 70% от приходите идват от тези пазари. В същото време компанията съумява да " изстиска " и още облага от тях. В Съединени американски щати и Канада междинните доходи от един консуматор се усилва с $8,10, а в Европа - с $2,21.

Фейсбук даже счита, че има още благоприятни условия за увеличение на приходите от един консуматор с по-ефективно ориентиране на рекламите.През тази година се чака Фейсбук да управлява 20,5 % от пазара на цифрови реклами. Гугъл е преди всичко с 31,3 % дял, по данни на eMarketer.

В разрастващите се райони Фейсбук към момента съумява да усилва потребителите си с бърз ритъм. В Азия те са се нараснали с 16 милиона, а в останалата част на света - с 8 милиона. Там обществената мрежа не съумява да печели толкоз, като междинните доходи от един консуматор в Азия са се нараснали с 47 цента по отношение на година по-рано.Като цяло, над 1,5 милиарда души употребяват Фейсбук всеки ден, а 2,3 милиарда всеки месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР