Facebook имплементира ново решение за осигуряване на по-автентично съдържание в

...
Facebook имплементира ново решение за осигуряване на по-автентично съдържание в
Коментари Харесай

По-автентично съдържание за потребителите на Facebook в България

Facebook имплементира ново решение за обезпечаване на по-автентично наличие в потока от вести (News Feed) на потребителите в България. Платформата ще класира изявленията с най-голяма значимост за всеки консуматор самостоятелно, въз основата на предходни интензивности, и по този метод ще подрежда информацията в News Feed. Целта на смяната е да ограничи спама и подвеждащите изявления и да даде по-автентично наличие на потребителите.

Подобрението на логаритмите ще докара до по-рядкото проявление на по този начин наречените кликбейт постове („ стръв за клик “), които целят да генерират доходи от онлайн реклами посредством събиране на огромен брой кликове. Подобни изявления нормално съдържат линк, залагат на ниско качество на наличието и на сензационни заглавия, които манипулират потребителите, от вида на „ СКАНДАЛ!!!... “ или „ Когато видях ТОВА... бях ШОКИРАН “.

Същото се отнася и за спам изявленията, които приканват потребителите да харесат, разясняват или споделят, за да отчетат по-голяма ангажираност и да доближат до по-широка публика. Подобни постове-примамки, да вземем за пример „ Харесай, в случай че си зодия Близнаци “, ще бъдат разпознавани от Фейсбук и ще се появяват в потока от вести доста по-рядко.

Според компанията смяната няма да се отрази на Фейсбук страници за вести, които разгласяват транспарантно наличие – заглавието би трябвало да дава изясненост на потребителите защо се отнася публикацията. Администраторите на страници във Фейсбук могат да научат повече за положителните практики за постигане до по-широка публика, без да употребяват кликбейт, тук ( https://www.facebook.com/facebookmedia/blog/drive-reach-and-referrals-without-clickbait ).

През миналите години платформата направи редица промени в News Feed-а си, с цел да поддържа осведомена общественост. В основата на най-новото усъвършенстване стои стремежът на Фейсбук да даде на потребителите достоверно наличие, което подхожда на ползите им – като това, споделяно от техните другари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР