Facebook има разработени алгоритми за засичане на дезинформацията, фалшивите новини

...
Facebook има разработени алгоритми за засичане на дезинформацията, фалшивите новини
Коментари Харесай

Facebook ще освободи шегите и постовете, изразяващи лични мнения, от проверка за достоверност

Facebook има създадени логаритми за засичане на дезинформацията, подправените вести и пропагандните изявления, като постоянно и си партнира с трети страни, с цел да понижи дезинформационните акции в платформата си. Миналата седмица стана ясно, че обществената мрежа е преди всичко измежду източниците на дезинформация.

Сега от Фейсбук афишират, че с изключение на, че няма да подлагат на инспекция за достоверността на показаната информация в постове на политици и депутати, освобождават от такова сканиране и постовете, които показват персонално мнение, както и шегите и сатирата.

Също и необявен източник заяви пред The Wall Street Journal, че създателите на наличие, което е било маркирано като подправена вест, ще могат да апелират това като подават искане за преразглеждане на наличието от Фейсбук.

Този ход акцентира, че най-голямата обществена мрежа в света, на която постоянно е преписвана отговорността за разпространяване на дезинформация и подправени вести, непрестанно поставя старания, с цел да отбрани платформата си и да почисти средата и климата от дезинформационни акции, политическа агитация и други. Политиката на Фейсбук не е да отстранява новините, които биват отбелязвани за подправени, а да не ги демонстрира в първите позиции на началната страница с изявления, а в дъното, за те да не доближават до огромна публика, както и да даде опция на потребителите да осмислят и демонстрират сдържаност към това, което четат.

Служителите на компанията, които ревизират достоверността на обстоятелствата, разказани в изявления, към този момент ще имат девет нови варианти за оценка и обзор на наличие, съгласно уеб страницата на Фейсбук. В тези варианти, те ще могат да правят оценка докладвано или автоматизирано засечено наличие като „ ирония или персонално мнение “. Фейсбук към този момент ще лимитира разпространяването на наличие, което претендира за осведомително, само че в действителност е подправено, отчасти погрешно или напълно дезинформационно.

Дейв Уилнър, някогашният началник на стандартите за наличие във Фейсбук, спори в обява в обществената мрежа, която може да бъде прегледана единствено от негови другари, че компанията не трябва да освобождава политиците от разпоредбите си против речта на омразата и това е „ плашливост “, съобщи портала Wired в понеделник.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР