Facebook има пристрастяващ ефект и неусетно човек може да прекарва

...
Facebook има пристрастяващ ефект и неусетно човек може да прекарва
Коментари Харесай

5 неща, които се случват, когато напуснем Facebook

Facebook има пристрастяващ резултат и незабелязано човек може да прекарва часове дневно в обществената мрежа. Откъсването от нея е мъчно, само че не и невероятно. Освен това може да докара и до някои забавни последствия, оповестява CNET.

 

По-близки другари

Една от изгодите съгласно CNET е, че в действителност даже можем да стартираме да харесваме приятелите си повече. Това е по този начин, тъй като имаме по-малко контакти с тях, не виждаме целия поток от мненията им, в това число и тези, които внезапно се разграничават от нашите.

 

Личен контакт

Фейсбук също по този начин подсеща по кое време са рождените дни и разрешава протоколното им честитене в обществената мрежа. Без нея човек самичък би трябвало да се сеща за рождените дни и също така би трябвало да честити посредством позвъняване или SMS. Така има малко по-лично и персонално чувство, което ще бъде оценено от празнуващия.

 

По-малко стрес

Нямалява се и напрежението. Повечето консуматори във Фейсбук показват или прекомерно идеализирано личния си живот или натъртват единствено на отрицателното. И в двата случая това се прави, с цел да притегля внимание и не отразява действителността. Но все пак е задоволително да стресира другите консуматори или единствено с неприятни вести или с въпроси от вида „ ех, за какво и моят живот не е толкоз прекрасен ”, когато действително може даже да е и по-хубав.

 

Повече персонално време

Ще четем повече. Липсата на масираното наличие на Фейсбук в всекидневието освобождава много време. То може да бъде употребявано за повече занимания или четене на книги. При това напълно действителни и потребни книги.

 

Повече независимост

Не по-маловажно е и повече „ пространство ” в мозъка. Фейсбук има страничния резултат, че затрупва с голямо количество информация. Голяма част от тази информация е ненужна, само че затормозява мозъка. Липсата на Фейсбук или най-малко фрапантното му понижаване освобождава мозъка да мисли повече за по-важните за самите нас неща и също така понижава общата отмалялост от претоварването му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР