Facebook и Microsoft са спрели успешно поредица от кибератаки, произлизащи

...
Facebook и Microsoft са спрели успешно поредица от кибератаки, произлизащи
Коментари Харесай

Facebook и Microsoft обезвредили нови киберзаплахи от Северна Корея

Фейсбук и Microsoft са спрели сполучливо поредност от хакерски атаки, произлизащи от Северна Корея, като това се е случило предходната седмица, твърди Белият дом.

Изказването бе направено от съветника на Белия дом за вътрешна сигурност Том Босърт.

Фейсбук е спряла сметки , а Microsoft е пуснала значими пачове по сигурността. Вашингтон не даде детайлности за тези дейности, само че съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати приканва компаниите да спомагат в киберзащитата.

Вчера Белият дом упрекна Северна Корея за вируса WannaCry.

Кибератаката, която блокира над 300 000 компютри в 150 страни, засегна банки, лечебни заведения и компании в целия свят. Първите удари на вируса, който заключва информацията и желае откуп сред 300 и 600 $ за освобождението ѝ, започнаха през май тази година. Това бе измежду най-големите сходни офанзиви в историята на интернет.

Случката идва на фона на продължаващото напрежение сред Вашингтон и Пхенян. Вчера Северна Корея отхвърли предлагането на държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън за започване на двустранни договаряния за нуклеарната си стратегия без предварителни условия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР