Facebook и Instagram стартират абонаменти в по-голямата част от Европа,

...
Facebook и Instagram стартират абонаменти в по-голямата част от Европа,
Коментари Харесай

Facebook и Instagram стартират ниво на абонамент без реклами в ЕС

Фейсбук и Instagram започват абонаменти в по-голямата част от Европа, които ще отстранен рекламите от платформите.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Хората, употребяващи платформите, притежавани от Meta, ще могат да заплащат €9,99 (£8,72) на месец за преживяване без реклами. Няма да се предлага в Обединеното кралство.

През януари Meta беше санкциониран с 390 милиона евро за нарушение на разпоредбите за данни на Европейски Съюз по отношение на рекламите.

Регулаторът сподели по това време, че компанията не може да " принуди единодушие ", като каже, че потребителите би трябвало да одобряват по какъв начин се употребяват техните данни или да изоставен платформите.

Абонаментното равнище ще бъде извънредно за хора в Европейски Съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария от ноември.

Но ще бъде налично единствено за хора в началото на възраст над 18 години, като компанията търси по какъв начин може да демонстрира реклами на младежи в Европейски Съюз, без да нарушава разпоредбите.

Meta сподели, че новият й абонамент е по отношение на оправянето с проблемите на Европейски Съюз, а не печеленето на пари.

" Ние имаме вяра в интернет, поддържан от реклами, който дава на хората достъп до персонализирани артикули и услуги, без значение от тяхната икономическа положение ", написа компанията в блог.

" Опцията хората да закупят абонамент без реклами балансира условията на европейските регулатори, като в същото време дава на потребителите избор и което разрешава на Meta да продължи да обслужва всички хора в Европейски Съюз, ЕИП и Швейцария.

" Ние почитаме духа и задачата на тези разрастващи се европейски разпореждания и се ангажираме да ги съблюдаваме с тях. "

Потребителите ще имат избор или да продължат да употребяват платформите гратис - и техните данни да бъдат събрани - или да платят и изцяло да се откажат от ориентирани реклами, като ги премахнете.

Но в последна сметка може да заплащат повече от първичната месечна такса.

Услугата ще коства спомагателни €3 на месец, в случай че се заплаща на iOS или Android, с цел да се отчетат спомагателните такси, вземани от тези платформи.

Но тази спомагателна такса може да бъде избегната, като платите за платформата посредством уебсайтовете на Фейсбук и Instagram, а не през мобилните приложения.

Междувременно от март 2024 година потребителите би трябвало да заплащат повече пари за всеки спомагателен акаунт, който имат в платформите - като да вземем за пример съществуването както на бизнес, по този начин и на персонален акаунт.

Съобщението идва след X на Илон Мъск, някогашен Twitter, вкара услуга Premium+ без реклами на цена от £16 на месец.

Има и доста по-евтино абонаментно равнище на X, което към момента ще включва реклами, само че дава на хората алтернатива за редактиране на изявления, както и общоприетото премиум равнище, което дава на хората синя отметка наред с други преимущества.

TikTok също тества месечен абонамент за унищожаване на реклами - на цена $4,99 - само че към момента няма индикации, че това ще бъде пуснато в международен мащаб.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР