Facebook и Instagram премахнаха видеоклипове на бразилския президент Жаир Болсонар

...
Facebook и Instagram премахнаха видеоклипове на бразилския президент Жаир Болсонар
Коментари Харесай

Facebook, Instagram и Twitter изтриха клипове на бразилския президент на тема коронавирус

Facebook и Instagram отстраниха видеоклипове на бразилския президент Жаир Болсонар с претекста, че популяризират дезинформация за ковид, ден откакто Twitter предприе сходни дейности против президента, съобщи БГНЕС.
" Премахваме наличие във Фейсбук и Instagram, което нарушава нашите условия за прилагане, които не разрешават дезинформация, която може да аргументи физическа щета на хората ", се споделя в известие на португалски.
Twitter още в неделя изясни, че е премахнал видеоклиповете в сходство с неотдавна разширените си световни правила за ръководство на наличие, което опонира на информацията за публичното опазване на здравето от публични източници и може да изложи на хората по-голям риск от предаване на COVID-19.
На видеоклиповете крайнодесният водач не извършва насоките на държавното управление за обществено разграничаване, като се смесва със свои последователи по улиците на Бразилия и ги приканва да поддържат стопанската система работеща.
В събота министърът на опазването на здравето Луис Анрике Мандета акцентира смисъла на ограничението като средство за битка с ковид. Бразилия регистрира най-вече случаи на ковид в Латинска Америка досега: 4 630, със 165 смъртни случая.
Вчера Мандета още веднъж акцентира значимостта на общественото разграничаване за закъснение на разпространяването на вируса. " В този миг би трябвало да поддържаме най-високата степен на обществено разграничаване, с цел да можем да дадем време на здравната система да се укрепи ", сподели той.
Болсонаро неведнъж омаловажава сериозността на ковид, описвайки го като " грип " и приканва учебните заведения и магазините да бъдат отворени още веднъж, като самоизолирането е нужна единствено за хора над 60-годишна възраст. Затова и се ускоряват апелите той да подаде оставка - тъй като прави закононарушение.
" Болсонаро е освен това от политически проблем. Той се трансформира в опасност за публичното здраве. Той би трябвало да подаде оставка ", се споделя в изказване, което е подписано от дузина водещи фигури от левицата в Бразилия.
Още: " Между сълзи и радостни вести - светът и коронавирусът "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР