Facebook хвърли поредна бомба и за кой ли път ръководните

...
Facebook хвърли поредна бомба и за кой ли път ръководните
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Не планирам да напусна Facebook

Facebook хвърли поредна бомба и за кой ли път управителните фигури на компанията са принудени да дават пояснения. Сега е ред на основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг да се черви по малкия екран. Тонът му в изявление за CNN Business обаче не беше по никакъв начин омекотен и оправдателен, каквито изказвания сме привикнали да чуваме от компанията след абсурда с Cambridge Analytica.
Темата беше скорошния репортаж на New York Times, който разкри, че Зукърбърг на моменти е подценявал свадите и не е проявявал угриженост като е прехвърлял отговорността на други. Зукърбърг не адресира непосредствено доста от изказванията за държанието на Фейсбук, само че ги дефинира като неточни, завявайки, че „ не е уверен, че отчетът е прецизен “.

Репортажът на New Tork Times, който е основан на изявленията с 50 души, сподели, че Зукърбърг  и дясната му ръка във Фейсбук, оперативният шеф Шерил Сандбърг, били „твърде разсеяни от персоналните си проекти“ и не обръщали изключително огромно внимание на проблемите в компанията. Междувременно Зукъбръг желал да се концентрира върху технологиите и да остави политиката на Сандбърг.

Публикацията на The New York Times твърди, че Фейсбук се е опитвала да дискредитира критици посредством наемане на ПР компанията Definers, която да ги свързва с милиардера Джордж Сорос и да упреква него и критиците, че имат проект за съзнателно сриване на компанията.

Официалният отговор на Фейсбук отхвърли всички тези обвинявания. Компанията съобщи, че и Зукърбърг и Сандбърг са напълно отдадени на решаването на проблемите.

Запитан дали ще се отдръпна като водач на компанията Зукърбърг уклончиво отговори, че се надява със Сандберг да работят дружно доста години напред.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР