Facebook (Фейсбук) обяви, че започва операция за премахване на дезинформацията

...
Facebook (Фейсбук) обяви, че започва операция за премахване на дезинформацията
Коментари Харесай

Дезинформационна пералня: Фейсбук премахва фалшиви новини за Ковид-19

Фейсбук ( " Facebook " ) разгласи, че стартира интервенция за унищожаване на дезинформацията в обществената медия по отношение на подправени вести, свързани с коронавирусната пандемия и Covid имунизацията, съобщи Франс прес.

Операцията е наречена " дезинформационна пералня " и главната й цел е да отстрани подправени вести, свързани с пандемията, за които има опити да се прокарат през авторитетни хора с чиста известност в обществените мрежи (инфлуенсъри).

Според Фейсбук инфлуенсъри се оказаха въвлечени във подправена акция за въздействие, проведена от маркетинговата компания Fazze в Русия.

Водещата обществена медия съобщи, че през юли е премахнала 65 акаунта от своята мрежа и 243 акаунта във Instagram, които са били свързани с сходна акцията, като в същото време е наложила възбрана на съветската Fazze на своята платформа.

Според известия в медиите, Fazze е дъщерно сдружение на AdNow, рекламна компания, записана във Англия.

В края на предходната година мрежа от подправени сметки се опита да подхрани подправен информации, че имунизацията против Covid-19 на AstraZeneca ще трансформира хората в шимпанзета, заяви Фейсбук.

След безмълвие в продължение на пет месеца, уредниците на тази акции нападнаха и сигурността на имунизацията на Pfizer, показаха още от обществената мрежа.

Кампанията се възползва от онлайн платформи, в това число на Reddit, Medium, Change.org и Фейсбук, създавайки подвеждащи публикации и петиции, след което дава линкове с инфлуенсъри, хаштагове и други за разпространяване на дезинформация за имунизациите.

" На процедура тази акция действа като пералня за дезинформация сред обществените платформи ", уточни пред публицисти Бен Нимо, отговарящ във Фейсбук по въпроса за световните закани.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР