Facebook е изтрил публикация в профила на доц. Атанас Мангъров

...
Facebook е изтрил публикация в профила на доц. Атанас Мангъров
Коментари Харесай

Фейсбук вече директно трие словоблудствата на доц. Мангъров


Фейсбук е изтрил обява в профила на доцент Атанас Мангъров по отношение на носенето на защитни маски.

Публикацията на инфекциониста е била избрана като подправена вест от обществената мрежа,

Шефът на катедра и шеф на педиатричната клиника в Инфекциозната болница Атанас Мангъров е написал в профила си в обществената мрежа, че маските не защищават от ковид.

Той се е позовал на данни от CDC - Американският център по заразни и паразитни заболявания, съгласно които над 70% от случаите на COVID-19 е при хора, носили маски, а едвам 3.9% не са.

Инфекционистът видя свалянето на обявата като цензура: „ Това са научни обстоятелства и да се цензурират по този метод е неуместно, „ Facebook “ ли ще ни управлява живота “, избухна Мангъров пред БНР.

„ До месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии, с каквито се сблъскваме всяка година - свински грип, птичи грип, хонконгски грип, в никакъв случай до момента, нито Световната здравна организация, нито Американският център по заразни и паразитни заболявания (CDC), нито който и да е от другите институти са казвали, че маските правят някаква работа.

Изведнъж те получиха някакво просветление и споделиха, че в случай че хората носят маска, броят на заболелите ще спадне с 80 на 100, което е неуместно.

В тези страни, които бяха най-затворени, сега се следи най-голям брой новооткрити инфектирани “, добави той.

Доц. Мангъров беше безапелационен, че маските не са методът за справяне с една въздушно-капкова зараза.

Той разясни, че разпространяването на COVID-19 по нищо не се отличава от това на всички останали коронавируси, които са виновни за към 15-20 на 100 от всички респираторни инфекции – хрема и кашлица през студените месеци на годината.

Затова носенето на маска не способства значително за неразпространението на този вирус съответно и на всички респираторни вируси.

„ Хората, които се усещат добре и нямат признаци, би трябвало да продължат да живеят обикновено. Онези, които имат леки признаци, би трябвало да си останат у дома. Истински болните могат да бъдат приети в болница.

Сега всеки, който има позитивен тест, хуква към болничното заведение, тъй като непрестанно се споделя, че колкото по-рано влезете в болница, толкоз по-големи са възможностите да оцелеете.

Това, обаче, води до препълване на лечебните заведения и лекарите и сестрите стартират да се разболяват от ден на ден “, счита доцент Мангъров.

Във "Фейсбук " обаче още през уикенда се появиха изявления, които демонстрират, че доцентът вади числата от подтекста.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР