Facebook е изправен пред рекордна глоба за последните си пропуски

...
Facebook е изправен пред рекордна глоба за последните си пропуски
Коментари Харесай

Най-голямата глоба изобщо за технологична компания заплашва Facebook

Facebook е изправен пред рекордна санкция за последните си пропуски в неприкосновеността на персоналния живот. Според „Вашингтон пост“, колосът на обществените мрежи договаря за съглашение с Федералната комерсиална комисия, което ще докара до мултимилиардно наказване за пропуски в сигурността, в това число абсурда с Cambridge Analytica.
Въпреки, че окончателната санкция към момента не е контрактувана, тя евентуално ще съставлява най-голямото наказване, наложено против софтуерна компания в Съединени американски щати. Предишната рекордна санкция, наложена на софтуерна компания от ФТК, е 22,5 млн. $ санкция, която Гугъл е платила след следствие на практиките за отбрана на персоналните данни през 2012 година „Вашингтон пост“ оповестява, че Фейсбук е отхвърлил някои от настояванията на ФТК по време на договарянията и допустимо е уреждането да премине. Ако това се случи, Федералната комерсиална комисия може да ескалира обстановката, като я води пред съда.

Потенциалното съглашение би било завършекът на настояща инспекция на Фейсбук, стартирана от държавната организация предишния март. Скандалът с Cambridge Analytica, в който съмнителната компания за политически разбори съумя да събере детайлности за повече от 87 милиона консуматори на Фейсбук без тяхното позволение, беше тласъкът на следствието. Въпреки това, обсегът се разшири през последните месеци, защото станаха ясни повече обществени пропуски във връзка с неприкосновеността на персоналния живот.

Някои от злополуките могат да доведат до нарушаване на съглашение от 2011 година сред Фейсбук и ФТК, което изисква компанията да получи единодушие от потребителите, преди да показа данните им с трети страни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР