Facebook е един от най-лесните начини да комуникираме с милиони

...
Facebook е един от най-лесните начини да комуникираме с милиони
Коментари Харесай

Facebook вече няма да е изгубен в превода

Фейсбук е един от най-лесните способи да споделяме с милиони хора по целия свят. Най-често това се случва на признатия за повсеместен британски език. Именно на него се базира и преводачът с изкуствен интелект на обществената мрежа, който всеки ден превежда автоматизирано над 20 милиарда изявления . Скоро обаче това ще се промени.

Тази седмица компанията на Марк Зукърбърг показа нов AI основан програмен продукт, който разрешава превод непосредствено от един език на различен .Така превеждането от китайски на френски да вземем за пример става непосредствено, без да се минава през междинната стъпка - британския.

Тази смяна е подхваната, с цел да се понижи опцията за загуби в превода, които не са по никакъв начин рядко срещани сега. Ежедневно във Фейсбук се генерират милиарди изявления на 160 езика, като 2/3 от тях не са на британски.
 Снимка 501689

В момента обществената мрежа доразработва системата M2M-100, която има голям набор от данни - 7.5 милиарда фрази на 100 езика . С тяхната приложимост ще се подкрепи по-ефективното потребление на Фейсбук от всички над два милиарда консуматори в международен мащаб.
 Марк Зукърбърг, TikTok, Фейсбук, Instagram Reels и по какъв начин благосъстоянието СЕО-то надмина 100 милиарда $
Зукърбърг чукна 100 милиарда $ с копие на TikTok

Нямаше по-подходящ миг

Това е и още една стъпка в битката с дезинформацията , тъй като по-ясното предаване на данните е от значително значение за тяхното съответно разбиране, предава Engadget.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР