Facebook блокира достъпа на сина на израелския премиер Бенямин Нетаняху,

...
Facebook блокира достъпа на сина на израелския премиер Бенямин Нетаняху,
Коментари Харесай

Facebook блокира акаунт на син на израелския премиер заради обиди

Facebook блокира достъпа на сина на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, Яир, до страницата му за 24 часа, откакто той написа коментар, в който назова онлайн платформата мисловна полиция, и показа неразрешено по-рано наличие, съобщи АП.

Яир Нетаняху през вчерашния ден атакува Фейсбук, за това, че по-рано бе свален негов пост, в който той призоваваше за "отмъщение за гибелта " на двама израелски бойци, убити предходната седмица от палестинци с огнестрелно оръжие, както и за изпъждане на палестинците. Той показа фотоси на по-ранния пост в Twitter, в нарушаване на разпоредбите на Фейсбук за другарство сред потребителите.

Миналата седмица Фейсбук отстрани пост на Нетаняху, в който той написа, че би предпочел всички мюсюлмани да изоставен земята на Израел. "Знаете ли къде няма атентати? В Исландия и Япония, където по случайност няма мюсюлмани ", написа в четвъртък Яир Нетаняху, което бе нормална провокация в обществената мрежа. Малко по-късно младият Нетаняху написа, че има единствено два пътя за реализиране на мир: Всички евреи да си тръгнат или всички мюсюлмани да изоставен. Аз избирам втората опция.

Двама израелски бойци и прибързано родено бебе починаха след палестински офанзиви на Западния бряг на река Йордан предходната седмица. След като Фейсбук отстрани тези постове, Яир Нетаняху написа текст, в който подлагаше на критика политиката на обществената мрежа, която не пипа, съгласно него, хиляди постове, призоваващи за заличаването на еврейската страна и за гибел на евреите. Този пост стана причина за блокиране на достъпа му за 24 часа и Яир написа в Twitter, че Фейсбук упражнява тирания върху мисълта.

Фейсбук не направи незабавно изказване по случая.

27-годишният наследник на Нетаняху си навлече рецензиите на медиите поради груби постове и разблуден живот за сметка на обществото. Той е една от обичаните цели на критиците на татко му, които акцентират, че данъкоплатците заплащат за неговата защита, за водач и за метода му на живот в резиденцията, въпреки да не заема никакъв формален пост.

В началото на тази година обявата на объркващ запис с Яир Нетаняху провокира скандал. По време на запой в стриптийз клубове в Тел Авив през лятото на 2015 година Яир споделя апропо на различен юноша от компанията - наследник на един от най-богатите хора в Израел - че министър-председателят е оказал помощ на татко му да завоюва милиарди долари, с помощта на значима договорка за експлоатирането на израелски природен газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР