Фабриката в Китай използва AI за сглобяване на базови станцииEricsson

...
Фабриката в Китай използва AI за сглобяване на базови станцииEricsson
Коментари Харесай

Ericsson автоматизира производството на 5G оборудване

Фабриката в Китай употребява AI за сглобяване на базови станции

Ericsson към този момент създава 5G базови станции в изцяло автоматизирано дружество с изкуствен интелект в Китай (снимка: Ericsson)

Шведският производител на телекомуникационно съоръжение Ericsson приключи план за изцяло автоматизиране на своя цех в Китай за сглобяване на артикули за 5G и 4G мрежи, оповестиха от компанията .

Предприятието, ситуирано в китайския град Нанкин, употребява изкуствен интелект за различаване на съставените елементи на индустриалната линия, като по този метод се покачва успеваемостта и точността на производството, разясняват от компанията.

Модернизирането на всички стадии на производството е лишило към година и половина и 500 милиона шведски крони (51,4 милиона долара). На изцяло автоматизирана линия, проектирана за модулен монтаж, към този момент се сглобяват базови станции за 5G мрежи. Предвиден е и автоматизиран конвейер за пакетиране, който работи с 4G и 5G решения.

В края на юни т.г. Ericsson заяви, че е построила първата си изцяло самостоятелна фабрика в Съединените щати, която би трябвало да проработи през 2020 година Всичко в това дружество ще бъде автоматизирано: хранилища, логистика, пакетиране, монтаж и пренасяне на артикули с безпилотни колички.
още по тематиката
Заводът в Съединени американски щати ще създава антенни системи, употребявани за стартиране на 4G и 5G мрежи в отдалечени региони (например села), както и на 5G радио приемници за градски региони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР