Фабриката в Чепеларе произвежда ски с марките Atomic и Salomon

...
Фабриката в Чепеларе произвежда ски с марките Atomic и Salomon
Коментари Харесай

Фабриката за ски в Чепеларе вече е изцяло китайска

Фабриката в Чепеларе създава ски с марките Atomic и Salomon

© Надежда Чипева Фабриката за ски в Чепеларе " Амер спортс България ", която създава марките Atomic и Salomon, към този момент е напълно китайска благосъстоятелност. След като по-рано тази година консорциумът Mascot Bidco закупи мажоритарен дял в досегашния финландски притежател на сдружението Amer Sports, неотдавна купувачът получи права и върху последните акции на миноритарните притежатели, а компанията беше отписана от борсата. Тъй като Amer Sports остава пряк притежател на " Амер спортс ", българското сдружение резервира името си.

Международната договорка

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Още в края на предходната година Mascot Bidco предложи по 40 евро на акция в производителя на спортни артикули Amer Sports, което оцени компанията на 4.6 милиарда евро. Офертата беше призната от притежателите на 98.73% от акциите в сдружението, а след това Mascot купи и още единични акции. Съгласно финландското законодателство неотдавна консорциумът получи право на благосъстоятелност и върху останалите малко непридобити бумаги, което му разреши да отпише Amer Sports от Nasdaq Helsinki.

Водеща роля в консорциума има Anta Sports Products, която има марките Anta, Fila, Descente, Sprandi, Kingkow и Kolon Sport. С придобиването на финландската компания, която държи марки като Salomon, Arc’teryx, Peak Performance, Atomic, Suunto, Wilson и Precor, китайската група прави стъпка към интернационалните пазари, като залага както на всеобщия клиент, по този начин и на потребителите на артикули от висок клас.

След отписването на финландската компания от борсата тя към този момент не е задължена да разгласява доклади. Последните данни, оповестени за Amer Sports като част от доклада на Anta Sports, са за второто тримесечие на 2019 година и демонстрират продажби в размер на 518.9 млн. евро, или с 14% повече от същия интервал на предходната година.

Без смяна

На този стадий за българското сдружение смяна няма, като се резервира името " Амер спортс ". В управлението разбърквания имаше по-рано тази година, само че те нямат връзка с новия притежател. По персонални аргументи напролет напусна българинът Йордан Ламбрев, на чието място след това беше назначен Ивайло Петров. Другите двама шефове са австрийски и немски жители.
КАПИ i АМЕР СПОРТС БЪЛГАРИЯ ЕООД Собствен капитал 35,5 Печалба 6,3 Активи 43,7 Пасиви 8,2 Брой заети 693 Приходи 82,7 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
" Амер спортс " е тогавашната " Пампорово ски ", която беше купена от финландската компания в края на 2008 година Заводът в Чепеларе се трансформира в една от главните индустриални мощности на групата дружно с предприятията в Австрия, Франция, Финландия, Канада и Съединени американски щати, а потенциалът му беше повишен до 1 млн. чифта ски годишно.

Последният доклад на българската компания демонстрира, че през 2018 година производството е повишено, като продажбите са надвишили 80 млн. лева (67 млн. лева за миналата година). Печалбата се е нараснала с близо четвърт до малко под 7 млн. лева В компанията работят към 800 души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР