Фабрика за дамско облекло от Пловдив работи успешно за световни

...
Фабрика за дамско облекло от Пловдив работи успешно за световни
Коментари Харесай

Не достигат шивачки във фабрика, работеща за световни дизайнери

Фабрика за дамско облекло от Пловдив работи сполучливо за международни дизайнери и марки. Въпреки положителните заплати и условия на труд в предприятието, претенденти за работа няма. Така част от машините остават празни, а управлението на компанията продължава да търси десетки служащи. Планират слагането на билбордове с оферти за работа. За проблемите в стилния отрасъл ви описваме в рубриката ни " Търсят се работещи българи ".

Веселин Славчев основава компанията си за дамска конфекция в Пловдив преди 28 години. Въпреки конкуренцията, фабриката се развива сполучливо и сега над 80 % от производството се изнася за европейския пазар. Средната заплата в предприятието е сред 800 и 1000 лв., само че претенденти за работа няма.


Веселин Славчев - притежател на фабрика за дамско облекло: В момента имаме към 120 индивида служащи, само че имаме благоприятни условия още до 50 индивида да назначим. Търсим, само че работна ръка липсва на всички места.
За да откри чиновници, Веселин Славчев е решил да сложи към предприятието си големи пана с оферти за работа. Казва, че в България специалността шивач не се прави оценка, макар, че дава постоянни приходи.


Веселин Славчев - притежател на фабрика за дамско облекло: Професионалните гимназии сега не работят, имам поради няма фрагменти и при тях.

Стоянка Стойчева - основен инспектор качество: Идват млади фрагменти, които млади фрагменти, те не се задържат.

Виолета Христозова - шивачка: Има и ненаучени, само че самата компания си учи служащи.


Голяма част от чиновниците работят във фабриката над 20 години, а облеклата, които шият се продават в Гърция, Австрия, Франция и Германия, следва сериозен експорт и за Англия. Голямата горделивост на пловдивската компания признанието на световноизвестни моделиери.

Веселин Славчев - притежател на фабрика за дамско облекло: Италия, италианските дизайнери и марки са ни главният клиент, това е едно доверие, което се построява в годините.


Според Веселин Славчев заплащането на труда у нас пораства с по-бързи темпове, в сравнение с завишението в цените на облеклата, които фабриката му продава на европейския пазар. Собственикът на стилната марка е уверен, че казусът с неналичието на работна ръка би трябвало да се реши със стимулиране на раждаемостта и обучаване на младежите в трудови привички.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР