F-35B може да изпълни първата си бойна мисия в Афганистан

...
F-35B може да изпълни първата си бойна мисия в Афганистан
Коментари Харесай

САЩ пробват F-35B с първа бойна мисия в Афганистан

F-35B може да извърши първата си бойна задача в Афганистан през идващите дни, оповестява " Старс енд Страйпс ", цитирайки СиЕнЕн.

Стелт самолетите са преместени от Аденския залив до Персийския залив на борда на американския самолетоносач " Есекс " тази заран.

Изтребителите от пето потомство организират разследващи задачи в Сомалия и са подготвени да обезпечат близка въздушна поддръжка на американските сили в страната, само че в никакъв случай не са употребявани за тази цел.

F-35Bs са прикрепени към 13-то звено на морската пехота, което напуща Сан Диего с амфибийната група " Есекс " на 10 юли. Флагманът на групата, амфибиен настъпателен транспортен съд с огромна палуба, може да придвижи до шест F-35B, вид планиран да каца отвесно и да излетява от по-къси дистанции.

" Локхийд Мартин " показва всички модели F-35 (най-скъпата Военновъздушни сили стратегия в историята на САЩ), като композиция от стелт качества, свръхзвукова скорост, изключителна еластичност и най-съвременни датчици.

Критици в Конгреса слагат под въпрос бойната подготвеност на F-35B, цитирайки поредност от проблеми със софтуера, моторите и оръжейните системи, само че военните представители на Съединени американски щати разясняват, че проблемите са решени.

Новините за вероятното потребление на самолета в Афганистан са на фона на загрижеността, изразена от Организация на обединените нации по отношение на повишаването на цивилните жертви, породени от въздушните удари в страната.

Мисията на Съединени американски щати в Афганистан съобщи, че 21 цивилни жители, в това число деца, са убити в два обособени въздушни удара през уикенда. Не е ясно дали ударите са осъществени от афганистански или американски сили.

През първите шест месеца на годината са регистрирани 353 цивилни жертви, в това число 149 смъртни случая, от въздушни удари, което е 52% нарастване от същия интервал през 2017 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР