Езиците трудно могат да наваксат със собствен превод на модерните

...
Езиците трудно могат да наваксат със собствен превод на модерните
Коментари Харесай

Зелена светлина: Луксозно къмпингуване

Езиците мъчно могат да наваксат със личен превод на модерните понятия. Светът препуска лудо и човек към този момент не е сигурен дали в случай че си легне вечер, няма да пропусне последните новости и на сутринта да зяпа глуповато хората, които си приказват за нещо изцяло неясно. Новите понятия - от тези, които приключват на " ing ", са наши безконечни спътници.

Ето ви да вземем за пример " glamping ". Производно от британските думи за разкош и къмпинг. Означава тъкмо това - първокласно къмпингуване. Вместо да губи време за съответен превод, глампингът бързо си е пробил път по целия свят. Определят го даже като един от най-бързо разрастващите се браншове на туризма. Защото мнозина желаят хем да почиват на палатка, хем да не се лишават от лукса на хотелите. Е, глампингът предлага точно такава композиция. Недалеч от градовете, само че на задоволително разстояние от тях за глътка въздух и качествена почивка. Около 700 пространства са завършени по този метод в разнообразни точки по света. Едно от тях е край Ню Йорк.
Питър Мак, шеф на туристическа компания: Обичаме Манхатън и Ню Йорк. Така че опцията да създадем този градски оазис за нюйоркчани е в действителност като осъществена фантазия за нас.
До мечтаната отмора на дребния остров покрай Манхатън се стига по вода за броени минути.
Питър Мак, шеф на туристическа компания: Гостите би трябвало да подхващат 7-минутно корабоплаване с ферибот и това е задоволително за тяхното бягство.
Хубавото на глампинга е, че не изисква специфична подготовка и екипировка. Палатките оферират непредвиден комфорт - просторни спални, изискана покъщнина и бани. Ресторантите и кафетата навън разполагат с вкусно меню, като някои от ястията са приготвени на лагерен огън. Но най-важното, на което залагат сходни обекти, са гледките.

Глампингът подсигурява най-малък отпечатък върху околната среда. Тази е и повода уредниците на почивките от сходен тип да получават краткотрайни лицензи за разполагане на първокласните палатки наоколо до предпазени естествени обекти. Възможността, която те оферират, е нощувка край забележителностите за хората, които нерядко възкликват " Ех, в случай че можеше да останем още малко " или " Как ли би изглеждало това през нощта или при изгрев слънце ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР