Езиковата гимназия в Пловдив ще започне новата учебна година като

...
Езиковата гимназия в Пловдив ще започне новата учебна година като
Коментари Харесай

Езиковата гимназия в Пловдив още е строителна площадка

Езиковата гимназия в Пловдив ще стартира новата образователна година като строителна площадка. Фирмата, която била наета за повсеместен ремонт на постройката, ненадейно спряла работа и от този момент от общината не съумяват да открият притежателя й. Спечелената поръчка е на стойност над 1 милион лв..

Ремонтът на гимназията почнал през април. За реализатор на плана е определена пазарджишката компания „ Термикс Европейски Съюз ". Преди години същата компания е правила поправки на детски градини в Пловдив, само че без да извърши всичките действия по план.

„ Когато беше определена предизвестих заместник-кмета Кацарски, само че получих уверението, че тя е огромна, сериозна компания и всичко ще бъде наред ", изясни Николай Радев, шеф на Езиковата гимназия в Пловдив.

Стойността на поръчката за ремонта на учебното заведение е над 1 млн. лв.. Той включва изцяло външно саниране, замяна на дограмите на общежитията, ремонт на покрива и възобновяване на отоплителната система.

„ Доколкото разбрах от Община Пловдив, защото за жалост ние нямаме тези благоприятни условия за връзка, за практикуване на надзор, самият притежател на компанията е декларирал, че не може да продължи и е напуснал въобще контракта ", изясни Радев.

В Община Пловдив знаят, че преди години компанията не е изпълнила правилно контракта си за ремонта на детските заведения в града.

„ Ние нямаме ефикасни дейности, които да отстранят компанията откакто има решение на съда, че тази компания печели поръчката. Законът за публичните поръчки е планувал такива благоприятни условия, в които при такава обстановка да бъде стартирана нова поръчка, която да бъде във допустимо най-кратки периоди, избор на реализатор, сключване на контракт и дотъкмяване на обекта ", изясни инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет „ Общинска благосъстоятелност, устройство на територията, строителство и вложения ".

До момента компанията е направила към една пета от ремонта. Останалите 80% от дейностите ще бъдат дадени на нова компания посредством непосредствено възлагане или бърза социална поръчка. Документално обаче договорът с пазарджишката компания „ ТермиксЕС " не е преустановен, тъй като от общината не могат да открият нейния притежател. Нашите опити също останаха без триумф. От учебното заведение твърдят, че първият образователен ден ще стартира обикновено, макар незавършените поправки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР