Езиковата гимназия в Пловдив ще започне новата учебна година като

...
Езиковата гимназия в Пловдив ще започне новата учебна година като
Коментари Харесай

Строителен бос избяга и не довърши ремонта на Езиковата гимназия в Пловдив

Езиковата гимназия в Пловдив ще стартира новата образователна година като строителна площадка.
Фирмата, която била наета за повсеместен ремонт на постройката, ненадейно спряла работа и от този момент от общината не съумяват да открият притежателя й. Спечелената поръчка е на стойност над 1 милион лв..

Ремонтът на гимназията почнал през април. За реализатор на плана е определена пазарджишката компания „ Термикс ЕС”. Преди години същата компания е правила поправки на детски градини в Пловдив, само че без да извърши всичките действия по план.

„ Когато беше определена предизвестих заместник-кмета Кацарски, само че получих уверението, че тя е огромна, сериозна компания и всичко ще бъде наред”, изясни пред НТ Николай Радев, шеф на Езиковата гимназия в Пловдив.

Стойността на поръчката за ремонта на учебното заведение е над 1 млн. лв.. Той включва изцяло външно саниране, замяна на дограмите на общежитията, ремонт на покрива и възобновяване на отоплителната система.

„ Доколкото разбрах от Община Пловдив, защото за жалост ние нямаме тези благоприятни условия за връзка, за практикуване на надзор, самият притежател на компанията е декларирал, че не може да продължи и е напуснал въобще договора”, изясни Радев.

„ Ние нямаме ефикасни дейности, които да отстранят компанията откакто има решение на съда, че тази компания печели поръчката. Законът за публичните поръчки е планувал такива благоприятни условия, в които при такава обстановка да бъде стартирана нова поръчка, която да бъде във допустимо най-кратки периоди, избор на реализатор, сключване на контракт и дотъкмяване на обекта”, изясни инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет „ Общинска благосъстоятелност, устройство на територията, строителство и инвестиции”.

До момента компанията е направила към една пета от ремонта. Останалите 80% от дейностите ще бъдат дадени на нова компания посредством непосредствено възлагане или бърза социална поръчка. Документално обаче договорът с пазарджишката компания „ ТермиксЕС” не е преустановен, тъй като от общината не могат да открият нейния притежател. От учебното заведение твърдят, че първият образователен ден ще стартира обикновено, макар незавършените поправки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР