Езикова гимназия Проф. д-р Асен Златаров“ вече е стационарен пункт

...
Езикова гимназия Проф. д-р Асен Златаров“ вече е стационарен пункт
Коментари Харесай

В Езиковата събират пластмаса за детски кувьози

Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ към този момент е стационарен пункт на благотворителната самодейност „ Капачки за бъдеще “. Тя има за цел да закупува кувьози за нуждаещи се лечебни заведения от дребни градове в страната.

Двигатели на самодейността в хасковското школо са учениците от 10 ж клас. В началото на тази седмица във фоайето на гимназията учениците сложиха резервоар за събиране на капачки, направен безплатно от димитровградчанина Станимир Стоев.

Ангажиментът, който десетокласниците са поели към самодейността е при започване на идната образователна година да транспортират всички събрани капачки до събирателния пункт - Национален стадион „ Васил Левски ” в София или в рециклиращия пункт в Казанлък.

Учениците се надяват в самодейността да се включат всички хасковски учебни заведения, както и жители. „ Това може да направи всеки един от нас – нужни са просто капачки от прахуляк за пране, безалкохолно, флумастери или маркери “, споделят учениците.

Статистиката в страната сочи, че всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, тъй като наличната техника е на над 20 години./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР