Езикът на тялото, за разлика от вербалната комуникация, няма правила.

...
Езикът на тялото, за разлика от вербалната комуникация, няма правила.
Коментари Харесай

Езикът на тялото ни изпраща тези 5 тайни послания, знаете ли ги?

Езикът на тялото, за разлика от вербалната връзка, няма правила. Има, обаче, едвам доловими невербални знаци, които постоянно вършим, без да осъзнаваме, че могат да имат мощно влияние върху другите. Ето някои постоянно срещани, само че по-малко известни невербални сигнали:

1. Трепването на веждите.

Това е бързото покачване на веждите, която се случва, постоянно без наше познание, когато забележим човек, който познаваме. Но на умишлено
ниво можем да използваме трепването на веждите като бърз и предпазлив привет. Психологът етолог Айбъл Айбесфелд е изучавал този жест и твърди, че това е повсеместен знак за различаване.

2. Разширяването на зениците.

Редица проучвания са открили, че дамите биват оценени като по-привлекателни на фотоси, на които зениците им са увеличени. Този резултат е прочут най-малко от времето на античните египтяни, когато дамите са слагали в очите си капки от отровното растение беладона, с цел да разширят изкуствено зениците си.

3. Жестът " купа ".

Това е жест, при който ръцете ни се придвижват симетрично и синхронно нагоре, образувайки нещо като купа. Често се употребява, когато човек желае да съобщи схващане - като че ли ни споделя: " Ето, всичко е тук пред мен. " Обикновено се възприема доста позитивно от наблюдаващите, и внушава чувство за мъдрост.

4. " Фалшивата ", (не-Дюшенова), усмивка.

Обширните проучвания на Пол Екман и сътрудниците му потвърждават ясното разграничаване сред същинските усмивки - показващи откровена наслада - и престорената наслада. Ключът е в очите. " Истинската " или Дюшенова усмивка включва очите, и по-точно присвиването на външните ъгли, което основава резултата " патешки крайник ". Често подправена усмивка се употребява, с цел да отговори на нечии упования, съобщавайки, " Усмихвам се, само че това не ми харесва ", или " Присмивам ти се. "

5. Жестът на диригента.

Той включва събран пестник, с палец, който сочи нагоре и е ефикасен инструмент в диалога - слага акцент по положителен метод. Ако гледате речите на някои политици, ще видите, че доста от тях постоянно го употребяват.

Източник: obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР