Езикът на омразата е присъствал при всички партии в предизборната

...
Езикът на омразата е присъствал при всички партии в предизборната
Коментари Харесай

Марешки използвал най-усърдно езика на омразата преди изборите

Езикът на омразата е участвал при всички партии в предизборната акция. Това заяви пред БНР изпълнителният шеф на Института за обществена интеграция Стоянка Балова.

Мониторингът обаче го регистрира като непечеливш в акцията.

Безспорен призьор в нашето проучване за потребление на език на омразата е Веселин Марешки , уточни Балова. Тя посочи, че " Воля " нямат представител в европарламента, макар че Марешки е бил един от най-активните претенденти, обикалял е всички телевизионни формати и е н ямал безусловно никаква " цедилка " в политическото си говорене.

Според наблюденията на Балова на водещи позиции по език на омразата се подреждат и лидерът на евролистата на " Атака " Георги Димов, Радан Кънев, Ангел Джамбазки, Елена Йончева, както и самият Бойко Борисов.
 Следят дали политиците ни пропагандират с езика на омразата
Следят дали политиците ни пропагандират с езика на омразата

Истанбулската спогодба и Пактът за миграция се употребяват за ксенофобска агитация съгласно ИСИ

Тя уточни, че сходно говорене остава безнаказано , в случай че дадена институция не бъде особено подтикната.

През последните години сме очевидци на некадърност от страна на политическите елити да ръководят публичното мнение посредством умелото боравене с политически послания, разяснява Балова. Тя изясни, че по време на акцията с изключение на чистата форма на език на омразата се е следило и потреблението на нападателна лексика към съперниците и индиректна засегнатост . Това важало за всяка политическа групировка без значение от политическата ориентировка.

Националистическите обединения, като Вътрешна македонска революционна организация и " Воля ", по-скоро търсеха политически дивиденти , до момента в който другите се проявяваха в избрани моменти, когато обстановката беше в безпомощно положение, с цел да надделеят над политическия съперник, съобщи Балова.
 Борисов забрани на членовете на ГЕРБ да употребяват езика на омразата
Борисов забрани на членовете на ГЕРБ да употребяват езика на омразата

" Не желая да сте кучки, желая да сте доброжелателни и градящи ", разгласи той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР