Езикът на омразата е присъствал при всички партии в предизборната

...
Езикът на омразата е присъствал при всички партии в предизборната
Коментари Харесай

Стоянка Балова: Веселин Марешки използва най-усърдно езика на омразата преди изборите

Езикът на омразата е участвал при всички партии в предизборната акция. Това заяви пред БНР изпълнителният шеф на Института за обществена интеграция Стоянка Балова.
Мониторингът обаче го регистрира като непечеливш в акцията.
Безспорен призьор в нашето проучване за потребление на език на омразата е Веселин Марешки, уточни Балова. Тя посочи, че "Воля " нямат представител в европарламента, макар че Марешки е бил един от най-активните претенденти, обикалял е всички телевизионни формати и е нямал безусловно никаква "цедка " в политическото си говорене.
Според наблюденията на Балова на водещи позиции по език на омразата се подреждат и лидерът на евролистата на "Атака " Георги Димов, Радан Кънев, Ангел Джамбазки, Елена Йончева, както и самият Бойко Борисов.
Тя уточни, че сходно говорене остава безнаказано, в случай че дадена институция не бъде особено подтикната.
През последните години сме очевидци на некадърност от страна на политическите елити да ръководят публичното мнение посредством умелото боравене с политически послания, разяснява Балова. Тя изясни, че по време на акцията с изключение на чистата форма на език на омразата се е следило и потреблението на нападателна лексика към съперниците и индиректна засегнатост. Това важало за всяка политическа групировка без значение от политическата ориентировка.
Националистическите обединения, като Вътрешна македонска революционна организация и "Воля ", по-скоро търсеха политически дивиденти, до момента в който другите се проявяваха в избрани моменти, когато обстановката беше в безпомощно положение, с цел да надделеят над политическия съперник, съобщи Балова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР