Език мой, мой враг. Мога само да се извиня от

...
Език мой, мой враг. Мога само да се извиня от
Коментари Харесай

Премиерът се извини за изказването на Валери Симеонов

Език мой, мой зложелател. Мога единствено да се извиня от името на държавното управление за това, което Валери Симеонов е споделил по адрес на майките на деца с увреждания. И като министър председател, и като човек мога да кажа едно огромно „ Извинявай “.

Това съобщи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов от Брюксел.

Думите му са във връзка изявленията на вицепремиера Валери Симеонов, който назова протестиращите „ група кресливи дами с сякаш заболели деца “.

„ Такъв език е неприемлив и се диференцирам от него. Крайно време е всеки да си мери думите “, изясни министър ръководителят.

Той съобщи, че това касае както опозицията, по този начин и хората в ръководещата коалиция.

„ Надявам се сътрудника Симеонов да отиде и да се разбере с тях и да изясни какво е имал поради. Моят ангажимент, който съм поем, апелирам да почакат до другия петък. Всичко, което сме се разбрали, ще бъде изпълнено ", уточни Борисов.

Той разяснява и тематиката би трябвало ли Валери Симеонов да подаде оставка.

„ Аз имам контракт с Патриотичния фронт. Искането на оставка от страна на Българска социалистическа партия не го разясня. Искам да се съпостави при Българска социалистическа партия какво е правила страната с тези хора ", безапелационен бе министър председателят.

Премиерът разяснява и днешния избор на съмнение.

„ Това е демокрацията. Не знам партия толкоз години управлявала да приказва за качеството на опазването на здравето “, изясни той.

Според него в Народното събрание през днешния ден задоволително са се обиждали и по тази причина не желае да приказва по тази тематика.

„ В реалност доста министри се смениха в тази сфера, тъй като ми се желае в реалност въз основата големите пари, които се изсипват в опазването на здравето, да се направи система, която фактически да стига до пациента и надлежно и лекарите, и санитарите и медицинските сестри да са положителни “, изясни той, като добави, че има доста пари в тази система.

Междумверенно на двустранна среща с съветския министър председател Медведев двамата отчели растежа в туризма и завръщането на съветските туристи в България.

„ Успяхме да запазим страната от терористични или каквито и да е било актове – това се отрази добре на туризма. Предстои смесена комисия в този момент откомври месец в Москва, възобновихме ги “, уточни Борисов.

И в областта на енергетиката двамата обменили мисли.

„ Ще има опция от доста направления от газовия хъб да постъпва газ “, изясни Борисов.

Вчера са проведение и много положителни диалози с премиера на Япония. Даден е период до февруари-март да има конкретика за подписването на съглашения с предприятия, изясни още министър председателят.

Според него фактът, че голям брой министри бяха дни наред у нас ни прави едни от най-разпознаваемите известни с огромни благоприятни условия в този район.

„ Огромна мощност имат Европейски Съюз и Азия като цяло, само че едва ли ще успеем, въпреки че толкоз доста желаеме, и президентът Тръпм да се върне назад в споразувението за климатичните промени “, изясни още министър-председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР