Езерото в лесопарка Липник“ край Русе ще бъде домакин на

Езерото в лесопарка Липник“ край Русе ще бъде домакин на ...

Любители-въдичари „ще зареждат батерии“ на риболовен фестивал край Русе.

Езерото в лесопарка „Липник“ край Русе ще бъде домакин на риболовен фестивал за любители- въдичари. Празничното събитие ще се състои на 21 и 22 септември, съобщават организаторите от българо-румънската фондация „Идеин развитие“.
Предварителна регистрация за участие в риболовните състезания за жени и деца може да се направи на www.fishingfestival.eu или на 00359 884 919 870. Регистрацията за участие в състезание за мъже вече е приключила.
Началото на надпреварата за мъже ще бъде на 21 септември в 9 часа на стената на Гребна база. В 11 ч. започва състезанието за жени и деца. Финалът е определен за 17 ч.
На феста ще има изложение на риболовни стоки, био храни и дегустация на рибни специалитети, както и информационни сесии свързани с риболовната дейност за участниците, занимания за деца - изработка на хартиени лодки, занаяти/практически дейности и др.
Ще бъде представена и електрона платформа, която е в процес на изработване. Тя ще помага в избора на най-добрите и любими места за риболов по поречието на река Дунав. Адаптирана е и като приложение за мобилни телефони. Фестивалът се организира по европейския проект „Любителски риболов по Дунав: Дунавски риболовни маршрути".

Източник: actualno.com