Езерото Панчарево в София привлича стотици туристи през почивните дни.

...
Езерото Панчарево в София привлича стотици туристи през почивните дни.
Коментари Харесай

Автомобили нарушават забраната и влизат във велоалея край Панчаревското езеро

Езерото " Панчарево " в София притегля стотици туристи през почивните дни. От половин година велоалеята край езерото е удължена и по този начин споделената зона за пешеходци и колоездачи стартира още от Кокаляне. Новата възбрана обаче всеобщо не се съблюдава, макар че има няколко знака, които не разрешават влизането на коли и други моторни транспортни средства.

Още при слагането на новите знаци и възбраната за коли от ВЕЦ-Кокаляне, доста от локалните поданици бяха срещу. Затова и бариерата няколко пъти беше чупена до окончателното и унищожаване. След това колите всеобщо започнаха да влизат във велоалеята.
Защо нарушавате?Защо ще си вървя... ти си мислиш нещо хубаво правиш, какъв брой си сладка...
Елена Ярлбро кара ролери от 15 години, съгласно нея това е единственото място край София уместно за обичания и спорт, тъй като асфалтът е равен. Тя е и един от основателите на удължаването на велоалеята.

Елена Ярлбро: Това е място, което можем да използваме, без да влизаме тук с колите, без да нарушавам знака. Това в случай че е в Скандинавия, това ще е изчистено, излъсканo, този знак ще се съблюдава от всички, няма да има човек, който да мине от тука с кола, тъй като знaят какво ги чака.
Изпратихме сигнал до Пътната полиция в София, само че макар упоритото ни гледище за отговор за какво не се вземат ограничения по отношение на нарушителите - подобен не получихме. Все отново имаше реакция и на място през седмицата беше изпратена патрулна кола. Затова и нарушителите тази неделя са по-малко от предходната. Доказaтелство е празният паркинг пред трибуните, който преди седмица беше претъпкан.

Димитър Сичанов, кмет на Панчарево: Има сложени знаци, за жалост те биват чупени, крадени, ние ги сменяме към този момент 3 пъти.Ние не може контрола да го упражняваме 24 часа, там сме пуснали много сигнали към полицията и желаеме тяхното подпомагане.
Колкотo и надзор да има, това да пазим природата зависи най-много от нашето схващане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР