ейв Проуз, бившият бодибилдър от Великобритания, известен най-вече с ролята

...
ейв Проуз, бившият бодибилдър от Великобритания, известен най-вече с ролята
Коментари Харесай

Почина актьорът, изиграл най-известния злодей в киното

ейв Проуз, някогашният бодибилдър от Англия, прочут най-много с ролята на Дарт Вейдър в истинската трилогия на „ Междузвездни войни” умря на 85-годишна възраст.

Проуз е определен за ролята на Вейдър поради внушителната му физика ,

макар че ролята се озвучава от Джеймс Ърл Джоунс поради мощния западноанглийски акцент на Проуз и смразяващия глас на Джоунс.

May the force be with you.
— 9GAG (@9GAG)
Агентът му Томас Боуингтън показа: „ Макар да беше прочут с това, че играеше чудовища, за мен и за всички, които познаваха и работеха с Дейв, той беше воин в животите ни. Нека силата бъде с него, постоянно!”.

Боуингтън назова гибелта на артиста, след малко боледуване, „ в действителност дълбока сърцераздирателна загуба за нас и милиони почитатели по целия свят”.

В началото на 60-те години на предишния век Проуз показва Англия на Игрите на Британската общественост с уменията си за повдигане на тежести. През този интервал

той се сближава със противниците си в културизма Арнолд Шварценегер и Лу Фериньо, дълго преди телевизионната им популярност .

Dave Prowse, the actor best known for playing Darth Vader in the original Star Wars trilogy, has died at age 85.
— Alex Salvi (@alexsalvinews)
Още преди да започва актьорската си кариера, Проуз реализира триумф в холивудските среди, подготвяйки починалия Кристофър Рийв за физическите провокации, пред които го слага ролята му на Супермен. Дейв Проуз е персонален треньор на Рийв.

През 1977 година Проуз е поканен от режисьора Джордж Лукас на прослушване за функциите на Дарт Вейдър и Чубака в „ Междузвездни войни”. По-късно Дейв Проуз споделя, че е избрал Вейдър пред Чубака, тъй като

„ човек постоянно помни лошите” .

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР