Ейса Боп Фар Бътърфийлд е роден на 1 април 1997

...
Ейса Боп Фар Бътърфийлд е роден на 1 април 1997
Коментари Харесай

Ейса Бътърфийлд: Какво не знаем за Отис от „Sex Education”

Ейса Боп Фар Бътърфийлд е роден на 1 април 1997 година в Лондон, Англия. Израства в фамилията на психиатър и основател на реклами. Той има по-голям брат и две по-малки сестри.

Ейса за първи път стартира да играе на 7-годишна възраст в Театъра за млади артисти в Ислингтън, написа каналът във vbox7. Скоро идва и първата му роля в телевизионната драма от 2006 година „ After Thomas “ и присъединяване му във кино лентата „ Son of Rambow “.

През 2008 година, когато е едвам на 10 години, Бътърфийлд взима основната роля в „ Момчето с раираната пижама “ , в която пресъздава сина на нацистки офицер, който става другар с момче от еврейски генезис.

На 13-годишна възраст, влиза в основната роля във кино лентата на Мартин Скорсезе „ Изобретението на Хюго “ . Следва ролята на Ендър в „ Играта на Ендър “ , в която си партнира с Харисън Форд. През 2016 година виждаме Ейса в облика на Джейкъб Портман в „ Домът на мис Перигрин за чудати деца “ .
 Ейса Бътърфийлд и Харисън Форд Gulliver/Getty Images
През 2018 година Бътърфийлд влиза в ролята на Отис Милбърн в комедийно-драматичния сериал „ Сексуално образование “ на Netflix. Първият сезон на сериала излиза на 11 януари 2019 година с огромното самопризнание на критиците и публиката. Тази година се появи и третият сезон, който също беше извънредно сполучлив за екипа на продукцията.

Ейса е номиниран за две награди „ Изборът на критиците “, две награди „ Сатурн “ и три награди за млад реализатор.
 Ейса Бътърфийлд Gulliver/Getty Images
Освен добър артист, Ейса е и з апален геймър . През 2017 година взе участие в международното състезание на Nintendo. Въпреки мощния старт, Ейса не съумява да стигне до финала.

Както по-големия си брат, Ейса също е буен музикант. Той свири на барабани, пиано, китара и е част от групата „ Mambo Fresh “.
 Ейса Бътърфийлд Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР