Ейбар разгроми с 3:0 Еспаньол, за да сложи край на

...
Ейбар разгроми с 3:0 Еспаньол, за да сложи край на
Коментари Харесай

Ейбар оскуба папагалчетата

Ейбар разгроми с 3:0 Еспаньол, с цел да постави завършек на серията си от 6 мача без победа в Ла Лига. Баските се възползваха от слабата форма на гостите и стигнаха до елементарен триумф с попадения на Серхи Енрик, Пабло де Бласис и Шарлиз. Двата отбора си размениха и местата в класирането, като Ейбар към този момент е 11-и с точка повече от " папагалчетата ".

Ейбар завоюва за последно в края на ноември, когато съкруши Реал Мадрид с 3:0. Последваха 6 мача без победа, само че през днешния ден публиката на " Ипуруа " видя най-хубавото от своите любимци. Отборът на Хосе Луис Мендилибар доминираше напълно и умерено можеше да вкара още голове.

Още първоначално си пролича, че стражът на Еспаньол Диего Лопес ще има натоварена вечер. В 9-ата минута той по ослепителен метод мазета удар от близко на Кике. Гостите от Барселона рядко нападнаха, само че след четвърт час игра пред Лео Баптищао се откри отлична опция. Нападателят напредна от личната си половина, финтира защитник и стреля, само че в навън.

В 20-ата минута Ейбар поведе с попадение на звездата си Серхи Енрик. Лошо отбита топка от бранителите на Еспаньол попадна в Енрик, който я промуши сред краката на Диего Лопес - 1:0. Малко по-късно голмайсторът на Ейбар още веднъж се озова на добра позиция, само че Лопес ловко го затвори.

До почивката Еспаньол не получи втори гол, само че това стана в 52-ата минута. Ситуацията беше много противоречива. Педро Бигас центрира отляво към Енрик, който се намираше в засада. топката обаче стигна до Де Бласис и той я заби под гредата. Реферът Хуан Мартинес Мунуера прибегна до помощта на ВАР и реши да зачете попадението.

При 0:2 гостите рухнаха. До края имаше единствено една забавна тяхна офанзива, при която Естебан Гранеро като че ли беше побутнат от Бигас в наказателното поле, само че съдията даде знак играта да продължи.

В 84-ата минута резервата Шарлиз вкара хубав гол от воле, с който оформи триумфа на Ейбар, а минута по-късно Енрик си проработи жълт картон за симулация.

В идващия кръг баските ще гостуват на Леганес, а Еспаньол ще одобри Реал Мадрид.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Примера дивисион 20 кръг, понеделник 21 януари  Ейбар 3:0краен резулат  Еспаньол
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР