Ей този на снимката (бел. ред. – Васил Божков) е

...
Ей този на снимката (бел. ред. – Васил Божков) е
Коментари Харесай

Бизнес съдружник на Божков от десетилетия го обвини в изнасилване, знаел за нередности от години, но казва сега

„ Ей този на фотографията (бел. ред. – Васил Божков) е сериен изнасилвач. Изнасилил е стотици дами, в това число малолетни ”. Това съобщи Цветомир Найденов, като твърди, че имало тъжби. На въпрос от какъв брой време знае това, Найденов отвърна „ Отскоро. Подробности не могат да се изнасят, тече разследване ”.
Найденов сподели това пред bTV, откакто изясни за бизнес връзките си с Божков и като посочи по какъв начин се чувало, че предприемачът купувал малкия екран. Нашият капитал, като стартирахме " Еврофутбол ", беше 9000 $. Имаме си едно съдружничество там с Божков, останалият бизнес си е наш. Той ми беше клиент в кафенето, където беше " Еврофутбол " и взехме решение да обединим старания. Това съобщи Цветомир Найденов, един от притежателите на Efbet.
Веднага по-късно обаче Найденов сподели и за различен бизнес с Васил Божков. Не съм желал да се занимавам с моментни лотарии. Единствената компания, която има лиценз за моментна лотария, е с Васил Божков – 51:49 %. Той я спря, сподели още Найденов, като изясни, че Божков желал той да е монополист и корумпирал Държавната комисия по хазарта.
" Еврофутбол " си го имахме 3 години преди Божков да се появи изобщо. През 1993 година се разбрахме 60:40 за него. Сега в " Еврофутбол " сме с 16%, от които не получаваме пари, откогато заплаши, че ще ни убие, оплака се Найденов, като добави, че Божков имал 51%. Найденов твърди, че " парите ни са спрени " от предишното лято. Тогава в действителност семейство Найденови били освободени от ръководството, съгласно публично изказване от пресаташето на Васил Божков.
Попитан дали е разгласил във Фейсбук авансово за интервенцията на прокуратурата против компаниите на Божков, Найденов отхвърли. " Преди 45 дни пристигнах и ви дадох всичко – в този момент какво ме питате има ли закани ", съобщи един от притежателите на Efbet.
Найденов разгласи и, че когато схванал за злоупотребите на Божков и тогава алармирал. Той отхвърли да е знаел в последните 5 години, че лотарийният бизнес на Божков укривал налози. " От 5 декември, 2019 година, го знам ", съобщи Найденов. И на въпрос за какво тогава не е излязъл от съдружието с Божков, Найденов още веднъж обърна тематиката по какъв начин пристигнал преди месец и половина в bTV да им даде материалите. Той добави и че е дал изявление за " Дневник ", което към момента не е пуснато. Но малко по-късно призна, че е знаел за нередности отпреди повече години и се оправда, че не е алармирал, тъй като бил заплашван.
Цветомир Найденов упрекна Божков, че му пречел да развива бизнес освен на него, само че и на държавни компании – през Комисията по
хазарта. И попита за какво ръководителите на Комисията по хазарта от 20 години насам, като се изключи двама, ходели в офисите на " Нове Холдинг ". А на въпрос на bTV за какво Найденов не пристигнал по-рано да опише, отговорът беше: " Когато ме заплаши на 12-ти юни мен и брат ми, това преля чашата ". Тогава Найденови решили да съберат доказателства за хазартния бизнес на Божков и да отидат в прокуратурата, тъй като като ходел да дава изявленията по медии, не се случвало нищо – тъй като въпросните медии имали рекламни контракти. " Това лице е доста рисково и никой не смее да му застане на пътя ", сподели Цветомир Найденов.
На пряк въпрос кой му е дал мощ да приказва, Найденов отвърна, че мощ му дала опасността, че ще бъде погубен. " Няма никой зад мен ", акцентира предприемачът. И не изясни по какъв начин тъкмо е бил застрашен, тъй като в този момент тече следствие. " Някъде по медиите прочетох, че поръчал на грузински убийци да ни убият - не ме учудва ", съобщи още притежателят на Efbet, като отхвърли, че той е споделил това.
Попитан кой 5 години е разрешавал на Божков да не заплаща задоволително налози, притежателят на Efbet не сподели, тъй като е споделил на полиция и прокуратура и в този момент, като тече разследване, не може да приказва. " Поканете Иван Костов, поканете американския дипломат - да забележим какво ще ви опишат ", прикани Найденов.
За край Цветомир Найденов сподели, че от 15 дни против уеб страницата Efbet се провела " петата по величина хакерска офанзива ". На кой да се оплача, попита той и напомни, че шефът на " Компютърни закононарушения " към ГДБОП Явор Колев бил дълготраен член на Държавната комисия на
хазарта.
Къде в този момент може да е Васил Божков - научете в този материал!
Какво последно сподели Божков за случилото се - припомнете си в тази публикация!
Всеки опит да се наложи някакъв ред в
хазарта носи обвинявания в лобизъм и ние от Движение за права и свободи сме се отказали от години да предлагаме регулация. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, който вижда и слаби закони, и слаб надзор. Той акцентира, че през 2013 година с " сътрудник от Движение за права и свободи " предложили идентичен надзор за всички, само че не се приело и от този момент спрял да предлага.
Мисля, че министър Горанов вярно се ориентира да промени контрола – т.е. Държавната комисия по
хазарта да не е групов орган, а едноличен, добави Цонев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР