Евтиното море се отлага. Заради трудното лято 2019-а хотелиерите по

...
Евтиното море се отлага. Заради трудното лято 2019-а хотелиерите по
Коментари Харесай

Обрат: Евтиното море се отлага

Евтиното море се отсрочва. Заради сложното лято 2019-а хотелиерите по Черноморието желаят да наваксат до последно с високи цени. В предходни години фрапантен спад в ценоразписа имаше директно след 20 август. Сега, в случай че изобщо я има, отстъпката е по-скоро алегорична - сред 10 и 20 лв., сподели най-бегла инспекция на „ Марица ”. Малко по-изгодно става морето след 1 септември, още малко след празничния уикенд към Деня на Съединението. Нискобюджетна отмора на море може да се направи едвам във втората половина на септември. Проблемът е обаче, че немалка част от хотелите ще затворят към средата на септември, тъй че изборът на туристите се лимитира.

Олинклузивът от 28 август до 6 септември в хотел „ Елена ” в Златни пясъци пада на 59 лв.. Оттам нататък до края на септември отбивът е едвам 7 лв.. Леглото в СПА комплекс ”Гранд Варна ” се продава за 96 лв. още веднъж на база олинклузив до края на август, след това ще спестите 22 лв. от тази цена. Последното понижение е за интервала 9 -15 септември, когато услугата коства 58 лв..

Двойната стая в хотел „ Рай ” да вземем за пример в Созопол пада от 108 на 90 лв.. Офертата важи от 21 август до 3 септември. Още 14 лв. могат да се смъкват до края на септември. Стая с две кревати пък в 3-звездния „ Тиа Мария ” след 25 август се продава за 64 лв. вместо за 100 лв.. В 4-звездния „ Синя перла ” в Слънчев бряг смятат първата седмица на септември за междинен сезон и продават промо стаята /с аспект към улицата/ за 63 евро, или 126 лв.. Разликата с високия сезон е 12 евро.

Има и притежатели на хотели, които в действителност са подхванали фрапантна ценова политика за да привлекат туристи last minute. Хотел „ Китен бийч ” да вземем за пример в едноименното курортно градче в действителност дава 50% отстъпка от 1 септември. Така двойната стая пада от 100 на 50 лв., а стая за трима - от 130 на 60 лв.. Рядко срещаното събитие може би се дължи на обстоятелството, че от средата на юни месец хотелът е с нов притежател, който се старае да усъвършенства имиджа му. В секцията „ значимо ” на фирмения уебсайт новият мениджмънт прецизира, че всички негативи, трупани с годините, не се отнасят до тях.

Като индиректно доказателство, че тази година лятото по морето потегли тегаво, пристигнаха данните на Национален статистически институт. През юни месец има спад при нощувките в хотели 4 и 5, т.е. навръх местата, които се избират от непознатите туристи. По това време единствено в област Бургас са функционирали 721 места за настаняване с над 10 кревати - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 50,1 хиляди, а на леглата - 120,5 хиляди. В съпоставяне с юни 2018 година общият брой на местата за настаняване се усилва с 16,3%, а на леглата в тях с 10,5%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР