Евтино и здравословно приготвената храна у дома е нещо съвсем

...
Евтино и здравословно приготвената храна у дома е нещо съвсем
Коментари Харесай

Как да готвим лесно, евтино и здравословно у дома

Евтино и здравословно приготвената храна вкъщи е нещо напълно елементарно. Започваме с тази добра вест, тъй като неприятните в последно време по този начин или другояче ни пристигнаха допълнително.

Докато сме затворени у дома, на доста от нас за пръв път им се постанова да готвят сами, освен това всеки ден.

Искаме да използваме колкото може по-достъпни артикули, ястията да стават задоволително бързо, да са вкусни и здравословни… Спокойно, не желаеме прекалено много. С няколко съществени и значими насоки можете да го постигнете, освен това с простички и задоволително трайни артикули. И без да се постанова да излизате до магазина през ден. Доверете се на тези правила:

  • Пазарувайте простички, относително трайни артикули, които са и здравословни. Пълнозърнест ориз, пълнозърнеста паста, леща, грах, разнообразни типове брашна, само че не бяло, стерилизирани зеленчуци, нахут, варено цвекло, яйца, маринована риба, сирене котидж, бяло сирене, извара, пълнозърнести крекери, маслини, маслиново и босилеково песто, зехтин екстра върджин.
  • Купувайте и пресни, и замразени зеленчуци. Пресните зеленчуци постоянно са за предпочитане по принцип. Но сега няма по какъв начин да се запасите с тях за по-дълъг интервал и те да останат свежи. Затова купувайте сезонни зеленчуци в количество за няколко дни, плюс няколко пакета замразени миксове.
  • Гответе на пара или задушавайте продуктите, като избягвате пърженето, както и печенето на грил.

Да пиеш кафе и да миеш чиниите също е медитация

 Как да готвим елементарно, на ниска цена и здравословно вкъщи

  • Ако купувате салами, по-добре вземете по-малко количество, само че по-скъпи и качествени. Избягвайте пушените салами, както и пушените сирена.
  • За да извършите всяко ядене вкусно, използвайте потребни подправки. Изключително потребен е чесънът, който има мощно противовирусно и антисептично деяние, отличен избор е и лукът. Добавяйте ги обилно към ястия с месо или зеленчуци.
  • Други доста потребни подправки в интервал като настоящия, а и по принцип, са: розмарин (силно укрепващо имунната система и противораково действие); босилек (намалява възпаленията, укрепва клетъчните ДНК структури); мащерка (действа антиоксидантно); риган (богат на фибри, омега-3, антиоксиданти); магданоз (богат на Витамин C), както и пиперът, който подтиква обмяната в организма.
  • Не е нужно да готвите за всяко хранене. Ако нямате ентусиазъм, сервирайте нещо вкусно, питателно и извънредно простичко – като самун или крекери с песто и плочка сирене. Или сирене с печени чушки от буркан, овкусени с пресован чесън.

Освен тези правила, на уеб страницата имаме и богат списък от лесни предписания. С тяхна помощ можете да се храните пълноценно и налично, без значение дали имате дълъг стаж в кухнята!

Петте най-полезни зимни плодове и зеленчуци

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР