Евтините полети и лесното пътуване превърнаха миграцията в ЕС по-скоро

...
Евтините полети и лесното пътуване превърнаха миграцията в ЕС по-скоро
Коментари Харесай

Докъде ще стигне българската икономика без хора

Евтините полети и лесното пътешестване трансфораха миграцията в Европейски Съюз по-скоро в подвижност. Това дава обещание късмет за страни като България

© Надежда Чипева Още по тематиката
Полша търси гений

Премиерът Матеуш Моравецки поведе акция за връщане на живеещите в чужбина поляци. Но още търси вярната рецепта
19 яну 2018
Голямото завръщане

Все повече учещи или работещи в чужбина българи търсят благоприятни условия за развиване в родината
29 сеп 2017
Полша взема решение част от проблемите на трудовия си пазар с мигранти от Украйна

Украинците се наемат главно в бранша на услугите и хотелиерството
29 май 2017
Работната ръка на бъдещето

Автоматизацията ще засегне от ден на ден специалности, ще реши някои проблеми и ще задълбочи други. Ключът към по-доброто бъдеще остават образованието и образованието.
21 апр 2017 В продължение на над две десетилетия България пилее работна ръка, мозъци и най-общо казано, човешки капитал по света. Днес това разхищаване, предизвикано от неналичието на развиване, благоприятни условия и условия тук, играе ролята на основна спирачка пред българската стопанска система. Както страните от цяла Източна и Централна Европа откриват, човешкият недостиг е оня дефицит, който най-трудно се компенсира.

Постепенното повдигане на благосъстоянието в родните им страни, съчетано с други фактори, може да притегли назад част от тези емигранти. Такива трендове се виждат както в други страни, по този начин и в България. Но какъв брой мощен е този тренд? Какви хора могат да бъдат привлечени назад? Кои браншове и до каква степен са лимитирани от неналичието на хора и какъв е капацитетът им? И най-много - има ли роля за страната в този развой или всичко би трябвало да бъде оставено на частния бизнес и частните решения?

Това ще е огромната тематика на тазгодишната 12-та подред Среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал ". На конференцията министри от основните стопански ресори ще дискутират със притежатели и ръководещи на български и интернационалните компании трендовете за идващата година, опциите пред българската стопанска система и пречките пред развиването.

Този път една от най-големите консултантски организации Colliers ще показа особено направено за задачата изследване на работния пазар, българите в чужбина и опциите за привличането им назад. Това ще е извънредна опция да се запознаете с него, в случай че имате въпроси за бъдещото развиване на бизнеса си, както и да чуете опитът на хора, които непосредствено са се опитвали да притеглят назад българи.

На конференцията ще вземе присъединяване и президентът Румен Радев.

Събитието се провежда от " Капитал ", дружно с няколко бизнес-организации - Американска комерсиална камара в България, Германо-Българска индустриално-търговска камара, Френско-Българска комерсиална и индустриална камара, Стопанска камара Австрия, Българска асоциация по осведомителни технологии (БАИТ), Българска аутсорсинг асоциация (БАА).

Възможност да запазите своето място на събитието, което ще се организира на 30 януари, имате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР