Евтаназията на заразените животни е единственият начин да се овладее

...
Евтаназията на заразените животни е единственият начин да се овладее
Коментари Харесай

Ексклузивно пред БНТ: Говори еврокомисарят по безопасност на храните

Евтаназията на инфектираните животни е единственият метод да се овладее обстановката с чумата по овцете и козите в Южна България. Това разяснява в извънредно изявление за Българска национална телевизия комисарят по опазване на здравето и сигурност на храните Витянис Андрю-кайтис.

Брюксел ще покрие 75% от разноските, свързани с компенсирането на притежателите на умъртвени животни. В случай като този, когато вирусът се придвижва сред животните, единственият метод е тези, които са инфектирани, да бъдат убити.
Витянис Андрюкайтис, еврокомисар по опазването на здравето и сигурността на храните: Този вирус е доста рисков и не е време за политически игри. Искам да припомня на българското общество, че момента имаме и различен вирус в Румъния - в Дунавския район има африкански свински грип.

В Румъния хората също не схващат какво става, само че те виждат по какъв начин прасетата им умират. Констанца е доста покрай българската граница. Можете ли да си визиите какво ще стане, в случай че африканския свински грип пристигна и в Северна България, откакто на на юг има чума. Моля ви - бъдете доста бдителни и деликатни във връзка с вирусите и болесттите.  След Председателския съвет в Народно събрание: Чума по животните има в 7 обитаеми места След Председателския съвет в Народно събрание: Чума по животните има в 7 обитаеми места
Председателският съвет на Народното събрание се срещна с Оперативния щаб, който координира битката с чумата по животните и получи цялостна информация за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР