Евтаназирането на овце и кози продължава В района на Ямбол

...
Евтаназирането на овце и кози продължава В района на Ямбол
Коментари Харесай

Евтаназирани са повече от 3000 животни в засегнатите от чума райони


Евтаназирането на овце и кози продължава

В региона на Ямбол и Бургас, който беше обиден от чума по дребните преживни животни, към този момент са евтаназирани повече от 3000 овце и кози. Мярката се подхваща, с цел да се спре разпространяването на заболяването, предава Нова тв.

Стопаните стачкуват и не имат вяра, че това в действителност се постанова. Властите споделят, че това са ограниченията и те би трябвало да се съблюдават, другояче казусът ще обхване нови, доста по-широки територии.

Засега огнищата са две – Елхово и Болярово. Тече следствие, с цел да се откри от кое място чумата е влезнала в страната.

В опит да потуши пристрастеностите, земеделският министър Румен Порожанов разгласи, че животновъдите ще получат пари за всяко животно. Хората обаче не останаха удовлетворени.

„ Този, който не желае да бъде заплатен със стойност като оценката на животните, може да уточни, че желае да бъде заплатен със закупуване на аналогични животни, каквито е имал като стадо”, изясни министърът.

Заради огнищата на чума у нас ще дойдат и специалисти от Европа, с цел да преценяват дали е нужно да се вземат и спомагателни ограничения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР