Евроюст е орган на Европейския съюз за съдебно сътрудничество, в

...
Евроюст е орган на Европейския съюз за съдебно сътрудничество, в
Коментари Харесай

Евродепутат: След 10 дни ще има повече информация за ”Барселонагейт”

Евроюст е орган на Европейския съюз за правосъдно съдействие, в който влизат служители на реда, съдии и прокурори от 27-те страни членки и могат да вършат следствия.

Делегацията се е срещнала с организации на гражданското общество, проверяващи публицисти, с премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, заместник-министъра на земеделието Момчил Неков, основния прокурор Иван Гешев, както и с висши държавни и държавни чиновници, свързани с администрирането и ръководството на европейските фондове в България, в това число от Министерство на вътрешните работи, Сметната палата и Националното съдружие на общините.

" Срещите ни демонстрираха нуждата от опростяване на кандидатстването и ръководството на европейските стратегии в страната, липсва единна, ясна методология за ръководство и докладване на европейските планове, би трябвало да се ускори и разговора и съдействието сред виновните институции ", съобщи Томаш Здеховски.

„ Призоваваме за по-голяма бистрота и разбор на финансираните от Европейски Съюз планове и за непрекъсната и ефикасна битка с корупцията в България. Очакваме българските управляващи да вкарат действителни промени в правосъдната система и прокуратурата, където до момента следствията не водят до забележими резултати ", сподели още той, представен от " Сега ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР