Евровизия 2019 беше официално открита със зрелищна церемония в театър

...
Евровизия 2019 беше официално открита със зрелищна церемония в театър
Коментари Харесай

Откриха Евровизия 2019

Евровизия 2019 беше публично открита със зрелищна гала в спектакъл Хабима в сърцето на Тел Авив. 64-тото издание на състезанието посрещна 41 участващи страни, които бяха поздравени персонално от кмета на града Рон Хулдаи.
През измината седмица в Конгресния център в Тел Авив се организираха първите подготовки на всички участващи реализатори за трите шоу вечери на състезанието на 14-и, 16-и и 18-и май. Кои обаче са любимците, които се откроиха дни преди огромния край?
Дънкан Лорънс от Холандия е един огромните любимци за успеха на тазгодишното издание на състезанието. Холандците бяха скептични при обвяването на избора му при започване на година, защото 25-годишният изпълнителят беше изцяло незнаен родината си. Това бързо се промени откакто той се консолидира като главния любимец за победа с представянето на песента му " Arcade " през март и от този миг се трансформира в един от най-актуалните локални реализатори. Холандските медии даже започнаха да спекулират в кой град ще е най-добре да се семейства състезанието при вероятно първо място на Дънкан във финала на 18 май.

Билал Хасани добива известност в родината си Франция откакто извършва кавър версия на обичаната си певица Кончита Вурст в детското издание на шоуто Гласът на Франция през 2015 година. Впечатляващото му показване в шоуто му дава изключителна известност измежду младата публика във Франция, а YouTube влоговете му са гледани от милиони. Музиката обаче си остава неговата огромна пристрастеност и през 2019 Билал печели изрично френския край за Евровизия с песента си " Roi " (Крал). Деветнадесетгодишният реализатор от марокански генезис се трансформира в един от любимците за спечелването на " кристалния микрофон " след положителното си показване по време на подготовките в Тел Авив през миналата седмица. До този миг французинът не беше считан за действителен кандидат за триумфа.

Швеция е една от най-успешните страни на Евровизия. Тазгодишният им представител Джон Людвик с песента " Too late for love " завоюва шведското шоу за избор на ария за Евровизия с рекорден брой точки от интернационалните журита и това разумно го трансформира в един от евентуалните спечелили в Израел. На сцената в Тел Авив той ще излезе дружно с впечатляващ женски соул квартет.

Завръщането на Сергей Лазерев на състезанието Евровизия беше едно от най-дългоочакваните събития за почитателите от Русия. След впечатляващото си присъединяване на Евровизия 2016, което му донесе трето място с композицията „ You are the only one ”, упованията към изпълнителя, продуциран от Филип Киркоров, са даже още високи. Песента му на Евровизия 2019 " Scream " разочарова една част от феновете на състезанието, само че за най-верните му фенове остана явен любимец за победа. В Тел Авив Сергей ще заложи още веднъж на комплицирано театрално показване с вярата да донесе втора победа за Русия в историята на страната.

Кипър тази година ще бъде показан на Евровизия от гръцката звезда с грузински корени Тамта с песента " Replay ". След второто място на Елени Фурейра с песента " Fuego " през 2018, кипърската телевизия още веднъж ще се опитва да повтори мощното си класиране като залага на същия екип от композитори и сценографи, осъществили най-успешното им показване в миналото.

Най-обсъжданите участници в тазгодишното издание на състезанието несъмнено са групата Хатари от Исландия с песента " Hatrið Mun Sigra " (Омразата ще надделее). Те се дефинират като " анти-капиталистическа БДСМ пърформанс арт група ". Групата разчита на провокацията и огромната част от посланията ѝ са по-скоро в областта на иронията и сатирата. Част от рецензията им е и към самите тях, постоянно заявявайки, че в днешно време е невероятно да се бориш против капитализма без известна доза двуличие. Като цяло групата декларира, че задачата ѝ е не да пропагандира тяхната визия за света, а да отвори тематика за полемика в обществото. " Нашата цел е да зададем въпроси и да сложим под полемика щекотливи тематики за обществото, само че ние нямаме самочувствието да твърдим, че имаме отговорите ", обявиха представителите на колоритната групировка. Дали това ще е огромният победител в Тел Авив ще разберем скоро, само че едно е несъмнено – групата от Исландия ще остави диря в историята на състезанието.

Двата полуфинала на Евровизия 2019 ще се проведат на 14 и 16 май от 22 часа, а огромният край е на 18 май онлайн от Конгресния център в Тел Авив, още веднъж от 22 часа българско време. Всички конкурсни вечери могат да се гледат онлайн формалния канал на състезанието – youtube.com/Eurovision.
България няма да вземе присъединяване в 64-тото издание на Евровизи я. Преди отказването си страната ни беше една от най-успешните страни на състезанието, с второто място на Кристиан Костов през 2017, четвъртото място на Поли Генова през 2016 и 14-тото място на групата Equinox. След отказването ни от състезанието през ноември предходната година феновете на Евровизия проведоха подписка с искане България да се завърне на състезанието, която събра рекорден брой от 10,000 подписа единствено за 48 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР