Еврото увеличи ръста си спрямо долара в сряда, постигайки важен

...
Еврото увеличи ръста си спрямо долара в сряда, постигайки важен
Коментари Харесай

Еврото постигна едногодишен връх спрямо долара

Еврото усили растежа си по отношение на $ в сряда, постигайки значим едногодишен връх. Валутата се увеличи покрай основното равнище от 1,14 щатски $, достигайки 1,1391 $, което е най-високото й равнище за една година, съобщи БГНЕС.

Анализатори обявиха, че валутният пазар продължава да претегля оптимистичните мнения на основния шеф на Европейската централна банка Марио Драги. "

" Еврото се разсъни с едногодишен връх, откакто ръководителят на ЕЦБ загатна за вероятно понижаване на паричните тласъци ", сподели анализаторът на Western Union Business Solutions Джо Манимбо.

" Федералният запас ще загуби статута си на "единствения състезател в града ", който от дълго време поддържа $, до момента в който други централни банки плануват понижаване на тласъците ", уточни още той.

Драги съобщи във вторник, че Европейски Съюз се радва на ново доверие, което може да отключи търсенето и вложенията.

Междувременно пазарите на акции в Париж и Франкфурт леко се намалиха, само че в Съединени американски щати бяха реализирани огромни облаги, като Nasdaq води с напредък от 1,4%. Технологичните акции, които паднаха във вторник, приключиха с по-високи равнища. Apple отбелязва напредък от 1,5%, Фейсбук от 1,8% а Гугъл – от 1,4%.

" Това е спомагателна стъпка към основаването на стойност за акционерите ", сподели Андреас декор Аркс, анализатор в Baader Helvea.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР