Еврото се срина спрямо долара и достигна 20-годишно дъно. Тази

...
Еврото се срина спрямо долара и достигна 20-годишно дъно. Тази
Коментари Харесай

Еврото удари 20-годишно дъно

Еврото се срина по отношение на $ и доближи 20-годишно дъно. Тази заран единната европейска валута поевтиня с 0.71% до 0,9883 $ - най-ниското равнище от декември 2002 година

Причина за срутва е ескалацията на съветската енергийна война. Пазарите са обезпокоени за европейската стопанска система откакто предходната седмица " Газпром " спря газопровода " Северен поток-1 ". Руската компания в началото разгласи, че прекъсването на газопровода е краткотрайно поради профилактика и в тридневен период ще проработи още веднъж. В събота обаче това не се случи с оправданието, че се постанова ремонт на турбина. От техническа позиция прекъсването се прави оценка като безпричинно от производителя на турбини " Сименс енерджи " (Siemens Energy), напомня Българска телеграфна агенция.

След като на 26 август се приближи до историческия си връх от 345 евро за мегаватчас, открит през март, при започване на войната в Украйна, цената на европейския природен газ спадна с над една трета предходната седмица, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР