Еврото потъна до най-ниското равнище спрямо долара от юли 2017

...
Еврото потъна до най-ниското равнище спрямо долара от юли 2017
Коментари Харесай

Еврото потъна до най-ниското равнище спрямо долара от юли 2017 г.

Еврото потъна до най-ниското ниво по отношение на $ от юли 2017 година на фона на безпокойствата за европейски банки с активност в Турция, където лирата поевтиня с над 20 % по отношение на щатския $, предадоха международните организации.

След като потъна до рекордно ниската стойност от 7,24 лири за един $ в ранната търговия през днешния ден, турската лира откри известна поддръжка в изявлението на министъра на финансите и държавната хазна Берат Албайрак, който разгласи, че държавното управление е изготвило стопански проект за деяние за усмиряване на вложителите, отбелязва Ройтерс. От началото на годината лирата е изгубила към 50 % от цената си, прецизира ДПА.

Еврото понесе мощен удар в петък след обява на в. "Файненшъл таймс ", че Европейската централа банка (ЕЦБ) има все по-големи опасения за някои европейски кредитори, защото те са измежду банките в еврозоната с най-голяма активност в Турция.

Южноафриканският ранд и мексиканското песо също отслабнаха по отношение на $.

Обявеното от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп нарастване на митата за турска стомана (до 50 по отношение на досегашните 25 на сто) влезе в действие тази заран в 04.01 ч. по Гринуич (07.01 ч. българско и турско време), осведоми ДПА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР