Еврото отчете най-големия си спад от септември-октомври миналата година досега.

...
Еврото отчете най-големия си спад от септември-октомври миналата година досега.
Коментари Харесай

Корекцията на Уолстрийт покачи щатския долар

Еврото регистрира най-големия си спад от септември-октомври предходната година до момента. Внимателното наблюдаване на разпродажбите на Уолстрийт от валутните спекуланти последователно мина в покупки на долари. Те не насочиха капитали към зелените пари в търсене на отбрана от суматохата на пазарите. Дори в противен случай, реакцията на валутите не демонстрира терзания, че има опасения за ускорение на борсовите разпродажби.

Доларът завоюва от упованията за повишение на лихвите от Федералния запас в резултат на предстоящата по-висока инфлация в Съединени американски щати. Доходността на държавните облигации също пое нагоре, като това оказва известна поддръжка и на валутата. Еврото загуби два цента и половина от началото на борсовия спад и в петък към този момент се стабилизира на равнището от 1.2250 EUR/USD. Намалението последва близо 10 цента растеж на единната валута за последните три месеца.

Търговията с английския паунд се оказа даже по-интересна, поради съвещанието на централната банка на Англия. Паундът, обаче, не съумя да задържи облагите си, които натрупа след мненията за заплахата от ускорение на инфлацията и нуждата да се увеличи по-бързо лихвата в страната. Поевтиняването на валутата в петък демонстрира, че доларът към момента има задоволително мощ, с цел да компенсира част от загубите си за последните три месеца. За еврото това значи да се търси поддръжка на основното ниво от 1.20 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР