Еврото направи още една крачка нагоре и затвърди мястото си

...
Еврото направи още една крачка нагоре и затвърди мястото си
Коментари Харесай

Перспективите за ново правителство в Германия качиха еврото

Еврото направи още една крачка нагоре и затвърди мястото си над основното ниво от 1.20 EUR/USD. Новината за напредъка на договарянията сред водещите политически партии в Германия и огромните шансове за сформиране на ново държавно управление дадоха мощ на единната валута в петък.

Курсът доближи 1.2140 EUR/USD преди края на европейската търговия и това е доста значим сигнал за началото на годината. Еврото съумя да се задържи на върха си за последните три години. Политическите вести оказаха по-голяма поддръжка за валутата и даже направиха това, което мненията на централните банкери не съумяха ден по-рано.

ЕЦБ разгласява стенограмата от предходното съвещание за установяване на лихвената политика, от която стана ясно, че скоро следва преразглеждането й. Съществува опция за по-бързо и осезаемо евакуиране на тласъците от финансовата система, в случай че банкерите видят зараждането на инфлация в еврозоната. Такава заплаха към момента няма, само че евентуално те ще бъдат по-предпазливи и ще приготвят пазарите за постепенната смяна през годината.

Засега реакцията на валутите е по-скоро внимателна и посоката на придвижване остава нагоре, до момента в който не се случи някакъв внезапен поврат на курса и еврото да падне под 1.20. Икономическите вести от Съединени американски щати потвърдиха наклонността на ниска инфлация в страната.

Вносът също не способства за повишаване на цените, което значи, че щатската стопанска система не е изолиран случай. Ниската инфлация може единствено да поддържа растежа на еврото през годината, само че към този момент не е фактор, на който да се обръща значително внимание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР