Еврото може да се покачи до $1,16 през 2020 г.

...
Еврото може да се покачи до $1,16 през 2020 г.
Коментари Харесай

Експертите: Еврото ще поскъпне спрямо долара до края на 2020 г.

Еврото може да се повиши до $1,16 през 2020 година с помощта на икономическото възобновяване в Европа, отслабващите политически опасности и прогнозата за опазване на актуалната политика на Европейската централна банка, предвижда Nomura, представена от CNBC.

Еврото, употребявано в 19 европейски страни, се търгуваше при равнища от $1,11 в петък. През 2019 година общата валута загуби стойност против щатския $ поради забавянето на интернационалната търговия, разочароващите стопански данни и политическите опасности. През септември еврото даже поевтиня до $1,09, откакто вложителите започнаха да се тормозят за икономическата обстановка в Германия, измененията в италианското държавно управление и бъдещите ходове на ЕЦБ.

С началото на новата година стратезите на банката имат вяра, че еврото ще възвърне загубите от миналата. Nomura показва, че икономическите данни за Европа ще бъдат по-положителни, а не се чака ЕЦБ да промени актуалната си политика.

" До края на 2020 година чакаме EUR/USD да доближи 1,16, а може даже и повече, в случай че президентските избори доведат до неприятна изненада ", показват те.

Експертите в Bank of America Merrill Lynch също чакат еврото да нарастне по отношение на $. Прогноза за $1,16 за евро даде и Роберто Миалич, пълководец в UniCredit Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР