Еврото губи позиции спрямо останалите основни валути, след като ЕЦБ

...
Еврото губи позиции спрямо останалите основни валути, след като ЕЦБ
Коментари Харесай

Еврото губи позиции след по-слабите икономически прогнози на ЕЦБ



Еврото губи позиции по отношение на останалите съществени валути, откакто ЕЦБ понижи прогнозите си за икономическия напредък и за инфлацията в еврозоната за идната година, а президентът на банката Марио Драги предизвести, че салдото на рисковете стартира да се утежнява. Отслабването на еврото е реалност, макар че централната банка разгласи формален завършек на покупките на еврооблигации по траялата повече от четири години стратегия за " количествени удобства " за общо 2,6 трлн. евро.

След конференцията на " Супер Марио " еврото се намали с 0,3% към часово дъно за деня от 1,1330 $, отстъпвайки от утринен връх към 1,1392 равнището. Въпреки това единната европейска валута съумява да стабилизира над поредицата нейни дъна към и малко над 1,1300 $, които бяха в действие от края на октомври насам.

В същото време еврото се намали към ново дънo за настоящата седмица към 0,8952 английски лири на фона на поддръжката, която паундът откри от инвеститорското облекчение, че министър председателят на Англия Тереза Мей оцеля във вота на съмнение, който през вчерашния ден беше иницииран в границите на ръководещата Консервативна партия.

Еврото отстъпва и от неговия двуседмичен връх към 129,24 японски йени, доближат за малко по-рано през днешния ден, само че продължава да се търгува релативно устойчиво директно под 129,00 равнището предвид на сигналите за известно възобновяване на инвеститорския риск вкус на международните фондови тържища, което води до понижаване и на статута на йената като " валута - леговище ".

Единната европейска валута се търгува и в малко по-ниски равнища към 1,1275 швейцарски франка, откакто по-рано през днешния ден нарастна за малко над 1,1300 франка при изцяло предстоящото от финансовите пазари решение на Швейцарската централна банка да резервира досегашната си политика на негативни лихви и да продължава да се тормози от към момента високите (според банката) обмени равнища на локалната валута.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР