Еврото е завоювало позиции спрямо долара като световна валута, използвана

...
Еврото е завоювало позиции спрямо долара като световна валута, използвана
Коментари Харесай

Доларът – най-желаната валута по света. Еврото обаче надига глава

Еврото е завоювало позиции по отношение на $ като международна валута, употребена в националните валутни запаси, възстановявайки се от историческите си минимуми, защото глобите на Съединени американски щати попречват някои страни да употребяват щатската валута. Това показва Европейската централна банка (ЕЦБ) в отчет, представен от Асошиейтед прес.

Доларът обаче резервира огромната си преднина като съществена интернационална валута в търговията, кредитирането и запасите макар бавната диверсификация към потребление на други валути през последните години. Напоследък пренасочването е към юана.

Делът на еврото в националните запаси е повишен с 1,2 процентни пункта през 2018 година до 20,7 на 100, преобръщайки низходящата наклонност. Делът на $ е бил 61,7 на 100.

Сред факторите, допринасящи за това развиване, е нуждата страните да продават долари, с цел да укрепят личната си валута, финансовите наказания. Русия, да вземем за пример, поради глобите на Съединени американски щати, е трансферирала част от доларовите си активи в други валути, с цел да избегне американските ограничавания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР