„Еврото е валутата на бъдещето. Сега сме 19 държави в

...
„Еврото е валутата на бъдещето. Сега сме 19 държави в
Коментари Харесай

Еврокомисарят по финансите: България трябва да се присъедини силна в Еврозоната

„ Еврото е валутата на бъдещето. Сега сме 19 страни в Еврозоната и с България ще станем 20, само че дано да не бързаме “, съобщи в утринния блок на бТВ еврокомисарят по финанси Пиер Московиси.

„ Да не слагаме периоди за присъединение “, прикани той и разясни: „ Вижте Гърция, може би тя прекомерно рано се причисли “. „ Икономиката на България би трябвало да се сближи с стопанската система на европейските страни. Хайде да не прибързваме, а да бързаме постепенно, България би трябвало да се причисли мощна и за това би трябвало време “, изясни Московиси.

Относно това дали ще се повишат цените на стоките и услугите, в случай че се одобри еврото у нас, другият посетител в студиото – водачът на ПЕС Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия,... към профила, съобщи, че всички икономисти опровергават тези изказвания. Еврокомисарят по финанси пък дефинира тези вести като подправени. „ Еврото е извънредно огромна отбрана. Еврото значи, че вие сте в сърцевината за Европа “, изясни Московиси.

Според Станишев е изцяло действително през 2025 година България да одобри еврото. „ Тогава на пазара на труда ще влезе поколението, което се роди в годината на приемането на страната ни в Европейски Съюз “, подсети той.

“Наистина Съединението прави силата “, заключи еврокомисарят по финанси Пиер Московиси.



Кадър бТВ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР