Евросредствата не помагат на България да наваксва изоставането си, а

...
Евросредствата не помагат на България да наваксва изоставането си, а
Коментари Харесай

Служебен заместник-министър: Икономическата политика за последните 10 г. е провал

Евросредствата не оказват помощ на България да наваксва изоставането си, а икономическата политика за последните 10 година е неуспех. Това разяснява пред БНР служебният вицепремиер по ръководството на европейските средства Атанас Пеканов .
" Анализираме на макроикономическо равнище за какво по този начин се случва: дали усвояването не доближава по ефикасен метод до стопанската система. Най-бедната страна сме в Европа, стандартът е много по-нисък и явно има неуспех на икономическата политика през последните 10 година Инвестиционната интензивност също е относително слаба. Трябва да има терзание за какво вложенията са най ниски, изключително задграничните ", сподели той.
 Пеканов: Подслушването на политици е доста притеснително Пеканов: Подслушването на политици е доста притеснително
Подслушването на политици е доста притеснително. В последните години в Западна Европа не съм чувал сходни страшни неща. Проверките т...
Пеканов съобщи, че не е удовлетворен от упоритостите на Плана за възобновяване, който и не е подготвен за предаване. " В неофициални полемики с Европейската комисия получавам мнение за настоящата версия, че не извършва в задоволителна степен задачите и целите на Европейска комисия за ефикасен развой на зеления преход и цифровизация. В някои съставни елементи на проекта това не е отразено на равнището, на което се чака ", сподели той. И добави: " Моите екипи работят да спасим проекта, в случай че успеем, и да го подобрим. "
Вицепремиерът изрази желание проектът да бъде усъвършенстван и изпратен в Брюксел в края на мандата на служебния кабинет, тъй че България да може да получи първите средства от него още тази година. Каза, че е разговарял искрено с предшественика си Томислав Дончев по проекта, само че двамата имат разнообразни визии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР