Евроскептичната и антиимигрантска партия Алтернатива за Германия (AfD) вече е

...
Евроскептичната и антиимигрантска партия Алтернатива за Германия (AfD) вече е
Коментари Харесай

"Алтернатива за Германия" стана втора по популярност

Евроскептичната и антиимигрантска партия " Алтернатива за Германия " (AfD) към този момент е втора по известност измежду гласоподавателите, откакто за пръв път изпревари Германската социал-демократическа партия (ГСДП). Това твърди изследване на социологическа организация " Инса " (Insa) за многотиражния таблоид " Билд ", оповестено в понеделник.

Новината идва в самото навечерие на началото на гласоподаване от редовите членове на ГСДП на съглашението за нова коалиция с християн-демократите на канцлера Ангела Меркел. Социалистите кметове на огромни градове в страната утвърдиха договорката, само че за резултатите ще би трябвало да се изчака до 4 март. Ако социалистите не се съгласят да дадат още един мандат на сегашната ръководеща необятна коалиция, страната може да продължи с кабинет на малцинството, само че най-вероятно ще се насочи към предварителни избори.

В допитването на " Инса " консерваторите на канцлера покачват поддръжката си с 2.5 пункта до 32%, а AfD е след тях с 16%. ГСДП е изгубила 1 пункт и е слязла на 15.5%.
Тенденцията за равнене на резултатите на ГСДП и AfD се очерта през последните дни, като в петък публичната телевизия ARD популяризира допитване на Infratest Dimap, съгласно което едвам 16% от гласоподавателите биха дали своят вот за обичайна левица, в случай че изборите бяха в този момент.

Това е намаление с два пункта единствено от началото на месеца и с 4.5 пункта по отношение на резултата от септемврийските избори (20.5%), най-лошият за ГСДП на федерални избори от 1949 година насам.

В същото изследване участниците бяха дали на AfD 15%, или покачване с 1 пункт.

Християн-социалният съюз (ХСС) в Бавария оказва помощ на Меркел дружно с ХДС да вземат 33% (без смяна от предходното допитване). Подкрепата за Лявата партия на някогашните комунисти също е непроменена - 11%, либерал-демократите слизат с един пункт до 9%, а Зелените печелят два до 13%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР